Pretraži sajt

Vulkanovih TOP 5 ljubavnih romana iz 2022. godine

16.
12.
2022.

Štivo za nepopravljive romantike i sanjare

Od dirljivih romansi, emotivnih ispovesti, priča o velikim životnim istinama do romantičnih komedija i dela istorijske fikcije, godina koju ispraćamo donela nam je mnoštvo uzbudljivih ljubavnih priča. One su bestseleri, omiljene na društvenim mrežama i Goodreads-u – i upravo vaš izbor. Predstavljamo vam pet ljubavnih romana koji su vas osvojili ove godine.

Od vetrovitog ostrva Re do krševitih brda Škotske, More uspomena, nezaboravna i dirljiva priča Fione Valpi, pripoveda nam o velikoj ljubavi. Svaka porodica ima svoje tajne, ali Kendra će biti iznenađena koliko malo zna o životu svoje bake Ele. Elino pamćenje kopni, ali ona je rešila da svojoj unuci ostavi poslednji poklon – svoja sećanja. Elin život zauvek se promenio 1937. godine, kada je provela leto na predivnom francuskom ostrvu Re i upoznala harizmatičnog Kristofa. Ali rat baca senku na sve: Ela mora da se vrati u Škotsku, gde se pridružuje dobrovoljcima i sreće očaravajućeg Angusa.

Topao, iskren i urnebesno duhovit, Jedna dobra stvar autorke bestselera Aleksandre Poter je roman o prijateljstvu, pronalaženju sreće i neočekivanim preokretima sudbine. I o tome kako je potrebna samo jedna dobra stvar da nam ovaj svet opet izgleda kao dobro mesto za život. Liv Bruks je i dalje u šoku. Sveže razvedena i sa neizvesnom budućnošću pred sobom, impulsivno donosi odluku da zameni gradski život u Londonu brdovitim Jorkširom. Želi da počne iz početka, ali to nije uvek baš tako jednostavno. Jedna dobra stvar – kad vam se život raspada, to je sve što vam treba.

Ne možete predvideti život... možete samo pokušati da izvučete najbolje iz svega što vam donese, poručuje Džozi Silver u ljubavnoj priči Dvoje u jednom srcu. Autorka bestselera Jednog dana u decembru podarila nam je roman o tuzi, laganom sagorevanju u bolu, o mogućnostima i izborima, knjigu uz koju ćete plakati i smejati se, i setiti se koliko je dragoceno osećanje biti zaljubljen. Naša nova heroina će nas podsetiti da nas oni koje volimo – i oni koje gubimo – menjaju, i da na kraju priče nikada nismo ono što smo bili na početku.

Roman Neustrašivo srce, snažan poput poezije, vodi nas u uzbudljivu i romantičnu avanturu. Dženifer Doneli je bajku o Snežani i sedam patuljaka pretvorila u parabolu o strahu i ljubavi, koja će bez sumnje promeniti način na koji razmišljate o snazi, moći i pravom značenju reči „srećno do kraja života“. Jednom davno živela jedna prelepa devojka. Usne joj behu boje zrelih trešanja, koža meka i bela kao sneg, kosa crna kao gar. Ušla je u Mračnu šumu, a pored nje je jahao kraljičin lovac. Kada su stali da se odmore, lovac je izvukao bodež iz korica i uzeo joj srce. Nije se iznenadila... Roman poručuje da ljubaznost nikada nije slabost i da ljubav zaista sve pobeđuje.

Nezaboravan i dirljiv, Kako je moglo biti je roman za sve one koji veruju u sudbinu i srodne duše, ili su bar jednom zastali i zapitali se kakav bi im bio život da su napravili drugačiji izbor. Bestseler Holi Miler ispituje dve odvojene stvarnosti jedne žene: život sa muškarcem koji je bio njena prošlost i život sa muškarcem koji bi mogao da bude njena budućnost. Ova brza priča koja navodi na razmišljanje podseća nas na moć koju imamo u sopstvenim životima. Iako ne možemo da se vratimo u prošlost, imamo pravo glasa u našoj budućnosti, kakva god ona bila.

Uživajte ove zime u najstrastvenijim pričama uz koje ćete proživeti vrtlog emocija! Vulkanovih TOP 5 ljubavnih priča pronađite na sajtu vulkani.rs.