Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Vulkanova jesenja preporuka

16.
11.
2022.

Knjige iz oblasti popularne psihologije spadaju među najčitanije, a Vulkan izdavaštvo ima fantastične preporuke za sve koji brinu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Ove jeseni posvetite se štivu koje će vam pomoći da steknete otpornost, vratite samopouzdanje, ojačate samopoštovanje, obnovite motivaciju ili pronađete mir.

Intelektom ispred svih Henrika Feksevsa će vas naučiti kako da steknete kontrolu nad skrivenim mentalnim sposobnostima. Putem humora i neočekivanih primera autor nas navodi da izoštrimo sopstvene mentalne supermoći, da što više uživamo u životu i postignemo što veći uspeh, nezavisno od toga kakvom se definicijom uspeha rukovodili. U knjizi su predočene delotvorne tehnike, upotrebljive za naše unapređenje u raznim aspektima, od obuke u kreativnosti i pamćenju, do dostizanja sreće i emocionalnog odlučivanja. Jedan od najtraženijih predavača u Švedskoj i nagrađivani mentalista nastoji da nam pomogne da živimo život koji želimo.

Bestseler Njujork tajmsa Četiri hiljade nedelja: Organizacija vremena za smrtnike je duhovit i praktičan vodič za upravljanje vremenom. Oslanjajući se na uvide kako antičkih, tako i savremenih filozofa, psihologa i duhovnih učitelja, Oliver Berkman odbacuje uzaludnu savremenu fiksaciju da „sve mora da se uradi“. Ova knjiga upoznaje čitaoce sa alatima za izgradnju smislenog života. Osećaj uznemirene žurbe postaje sve intenzivniji, dok nam se čini da se oni najsmisleniji aspekti života još nalaze tek iza horizonta. Ipak, retko pravimo vezu između naše svakodnevne borbe s vremenom i krajnjeg problema upravljanja vremenom. Pod pretpostavkom da ćete doživeti osamdesetu, imaćete nešto više od četiri hiljade nedelja. A kako ih najbolje iskoristiti, pročitajte u Berkmanovom kvalitetnom štivu.

Knjiga Život je poklon predstavlja protivotrov za vreme u kojem živimo. Posredstvom stotinu priča – od kojih je svaka usredsređena na jednu određenu lekciju – Stefanos Ksenakis predočava svoja transformativna viđenja, zahvaljujući kojima je uspeo da pronađe svrhu i smisao u svakodnevnim životnim trenucima. Sve od ranog buđenja do velikodušnog deljenja i iskrenog smejanja, autor dokazuje da se radost može pronaći na najjednostavnijim i najmanje očekivanim mestima.

Svetski bestseler Ja to mogu Lujze Hej namenjen je onima koji brinu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Razmatrajući teme kao što su zdravlje, praštanje, blagostanje, kreativnost, veze, poslovni uspeh i samopouzdanje, Lujza Hej pokazuje da su afirmacije rešenja za sve probleme koje imamo u određenoj oblasti života. Jer naša uverenja su tek uvreženi obrasci razmišljanja koje smo naučili u detinjstvu. Mnogi od njih nam i danas odgovaraju, dok nam drugi ograničavaju sposobnost da ostvarimo ono što želimo. Trebalo bi da obratimo pažnju na svoje misli kako bismo počeli da se oslobađamo onih koje nam stvaraju neželjena životna iskustva.Naša uverenja su tek uvreženi obrasci razmišljanja koje smo naučili u detinjstvu. Mnogi od njih nam i danas odgovaraju, dok nam drugi ograničavaju sposobnost da ostvarimo ono što želimo. Trebalo bi da obratimo pažnju na svoje misli kako bismo počeli da se oslobađamo onih koje nam stvaraju neželjena životna iskustva.

Upoznajte i drevnu mudrost! Mala knjiga stoicizma Jonasa Salcgebera je zanimljiv i veoma praktičan vodič za efikasnije pronalaženje rešenja u životnim neprilikama. U prvom delu knjige upoznaćete se s osnovama ove drevne filozofije čija je mudrost večna, a njena vrednost u potrazi za srećnim životom neporeciva, sa njenom istorijom, glavnim filozofima i s osnovnim principima predstavljenim u vidu takozvanog stoičkog trougla sreće. Drugi deo predstavlja skok u talase: pun je praktičnih saveta i vežbi za svakodnevni život. Uz Malu knjigu stoicizma naučićete kako da vladate sobom i ostanete mirni čak i usred uragana.

Sve knjige dostupne su na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.