Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Bestseler Njujork tajmsa „Četiri hiljade nedelja: Organizacija vremena za smrtnike“ u prodaji

4.
11.
2022.

Duhovit i praktičan vodič za upravljanje vremenom

Oslanjajući se na uvide kako antičkih, tako i savremenih filozofa, psihologa i duhovnih učitelja, Oliver Berkman donosi zabavan vodič za upravljanje vremenom – Četiri hiljade nedelja: Organizacija vremena za smrtnike. Odbacujući uzaludnu savremenu fiksaciju da „sve mora da se uradi“, ova knjiga upoznaje čitaoce sa alatima za izgradnju smislenog života.

Opsednuti smo sve dužim listama obaveza, prepunim inboksima, održavanjem ravnoteže između posla i privatnog života, kao i neprekidnom borbom protiv rasejanosti. A pored toga smo i preplavljeni savetima povodom toga kako da postanemo produktivniji i efikasniji. Međutim, takve tehnike najčešće pogoršaju stvari.

Osećaj uznemirene žurbe postaje sve intenzivniji, dok nam se čini da se oni najsmisleniji aspekti života još nalaze tek iza horizonta. Ipak, retko pravimo vezu između naše svakodnevne borbe s vremenom i krajnjeg problema upravljanja vremenom. Pod pretpostavkom da ćete doživeti osamdesetu, imaćete nešto više od četiri hiljade nedelja. Ali kako ih najbolje iskoristiti?

„Provokativno i privlačno... vredno je vašeg izuzetno ograničenog vremena.“ – Barbara Špindel

Oliver Berkman je autor The Antidote: Happiness for People Who Can’t Stand Positive Thinking (Protivotrov: Sreća za ljude koji ne podnose pozitivno razmišljanje), kao i nagrađivani kolumnista dnevnog lista Gardijan, za koji je godinama pisao kolumnu o psihologiji: This Column Will Change Your Life (Ova kolumna će vam promeniti život). Njegovi tekstovi su objavljivani u Njujork tajmsu, Vol strit žurnalu, časopisu Sajkolodžis, kao i u Nju filozoferu.

Knjigu Četiri hiljade nedelja: Organizacija vremena za smrtnike potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.