Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Roman o besmrtnoj ljubavi i izdaji „Arijadna“ uskoro u prodaji

13.
10.
2022.

Ljudski život je tek samo svetlucava sveća naspram večnosti tame

Arijadna“ je izuzetan debitantski roman autorke Dženifer Sejnt koji daje glas zaboravljenim ženama iz jednog od najpoznatijih grčkih mitova i govori o njihovoj snazi pred licem ljutih, razdražljivih bogova. Arijadna je izdala svog oca, kralja Minosa, da bi pomogla Tezeju da pobedi Minotaura. Ali i Tezej je nju na kraju izdao. Ovo je njena priča.

Bogovi ne poznaju ljubav, jer ne mogu zamisliti kraj bilo čega u čemu uživaju. Njihove strasti ne gore kao strasti smrtnika, jer oni mogu imati šta god žele do kraja večnosti. Kako bi mogli bilo šta da neguju ili čuvaju? Za njih je sve samo prolazna zabava.

Arijadna, kritska princeza, odrasta igrajući u pozdrav zori i slušajući dadiljine priče o bogovima i herojima. Ali pod njenom zlatnom palatom odjekuje uvek prisutni topot papaka njenog brata Minotaura, čudovišta koje traži krvavu žrtvu da utoli svoju glad.

Kada atinski princ Tezej dođe da savlada zver, Arijadna u njegovim zelenim očima ne vidi pretnju, već spasenje. Prkoseći bogovima, izdaje svoju porodicu i zemlju, rizikuje sve zbog ljubavi i pomaže Tezeju da ubije Minotaura. Ali hoće li joj ta odluka doneti sreću? I šta će biti sa Fedrom, njenom voljenom mlađom sestrom koju je ostavila?

„Moćno i dirljivo.“ – The Times

Za najočekivaniju knjigu godine izabrali su je: Goodreads, Bustle, BuzzFeed, PopSugar; izbor je Amazonovih urednika u kategoriji Najbolja literatura i fikcija.

Arijadna“ je priča o ljubavi i izdaji, o sestrinstvu, o sudbinama koje se ukrštaju na najtragičnije načine, o bogovima i smrtnicima.

Arijadna“, knjiga za sve one koji vole priče sa moćnom porukom i grčku mitologiju, uskoro na vulkani.rs!