Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Senzacionalan psihološki triler „Kći močvare“ u prodaji

28.
9.
2022.

Ko je lovac, a ko plen?

Kroz gusti rogoz i šaš mičigenske močvare, briljantan psihološki triler Karen Dion dovešće vas do samog srca tame – kolibe u kojoj je nasilno prekinut jedan i pod prisilom započet drugi život. Kći močvare je uzbudljiva priča o ženi koja mora da rizikuje sve kako bi uhvatila opasnog čoveka koji joj je oblikovao prošlost, a sada preti da joj ukrade i budućnost. Iako su prošle dve decenije otkako je napokon iskusila slobodu, ona i dalje skriva strašnu tajnu. Močvara je nikada nije napustila...

Helena najzad ima život kakav zaslužuje: divnog muža, dve prelepe ćerke i posao koji voli. Ali ima i tajnu. Njen otac je oteo njenu majku kada je bila tinejdžerka i držao je u izolovanoj kolibi u močvarama Mičigena. Rođena dve godine nakon otmice, Helena je volela svoj dom u prirodi i neobično detinjstvo, a volela je i oca, bio je njen heroj iako je ponekad umeo da bude surov. Volela ga je sve dok nije saznala koliko nemilosrdan može da bude.

Više od dvadeset godina kasnije, njen otac je pobegao iz zatvora i nestao u močvari. Policija započinje poteru, ali Helena zna da nemaju nikakve šanse. Zna da samo ona može da ga pronađe – zato što je samo njoj otkrio sve tajne močvare. Njen je život ispunjen teškim, ako ne i nemogućim izborima. Potraga će je suočiti sa već proživljenim strahom, a divljenje i gnušanje koje oseća prema ocu će je naterati da preispituje samu sebe.

Citati mračne i neobične bajke čuvenog Hansa Kristijana Andersena Ćerka kralja močvare vešto se prepliću sa motivima romana. U Andersenovoj bajci, ćerka egipatske princeze i zlog kralja močvare danju je devojka lepa poput svoje majke, ali okrutna, a noću se pretvara u odvratnu žabu nežnog srca. Helena se, baš kao i ćerka kralja močvare u bajci, bori sa svojom dvojnom prirodom.

Knjiga za čitaoce koji vole savršenu kombinaciju napetosti i sjajne karakterizacije likova!

„Izuzetno... Helenine emocije prema ocu i odnos prema sopstvenom identitetu čine ovu priču moćnom.“ – Pablišers vikli

Prema izboru časopisa Lajbreri džornal, roman je proglašen najboljim trilerom 2017. godine. Osim što je prevedena na više od 25 jezika i što je ušla u mnoge izbore najboljih trilera godine, ova knjiga će uskoro biti i ekranizovana: snima se film sa Dejzi Ridli i Benom Mendelsonom u glavnim ulogama.

Bestseler Kći močvare, gorka priča o granicama roditeljske ljubavi i bekstvu od prošlosti, potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan!