Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

Изабрана дела Иве Андрића: Осам књига у кожном повезу

10.
6.
2022.

Дела Иве Андрића у кожном повезу само на сајту vulkani.rs

Имамо неколико разлога да будемо поносни на ово издање изабраних дела Иве Андрића. Кад је реч о избору дела, уврстили смо она која је књижевна критика одредила као најзначајнија за сагледавање пишчеве поетике: 1. Ex Ponto, Немири, Лирика; 2. На Дрини ћуприја; 3. Госпођица; 4. Травничка хроника; 5. Проклета авлија; 6. Знакови поред пута; 7. Приповетке I; 8. Приповетке II.

Захваљујући Задужбини Иве Андрића, текстови у делима Ex Ponto, Немири, Лирика, Госпођица, Приповетке I и Приповетке II јесу критички приређени. После критичког издања Задужбине Иве Андрића, ово је први пут да се она објављују.

Избор приповедака у обе књиге направио је сам писац, те због поштовања његове воље, нисмо мењали ни избор ни распоред приповедака.

Књигу Приповетке I чине приповетке: Пут Алије Ђерзелеза, Аникина времена, У мусафирхани, Велетовци, Смрт у Синановој текији, Исповијед, Чудо у Олову, Код казана, Мустафа Маџар, У зиндану, Жеђ, Деца, Љубав у касаби, У завади са светом, Књига, Злостављање, Свечаност, Летовање на југу, Панорама.

Књигу Приповетке II чине приповетке: Мост на Жепи, Труп, Чаша, У воденици, Шала у Самсарином хану, Мара милосница, Немирна година, Прича о везировом слону, Прича о кмету Симану, Ћоркан и Швабица, Змија, Прозор, Суседи, Писмо из 1920. године, Бифе „Титаник“, Јелена, жена које нема.

Изабрана дела објављена су у кожном повезу. Кад је реч о дизајну корица, определили смо се за палету боја и минималистички стил. На предњим странама књига златотиском је утиснут рукопис Иве Андрића. Реч је о високој техници штампе коју примењујемо искључиво у изради луксузних издања.

Изабрана дела приредила је Марија Радић, уредница домаћих издања.

Изабрана дела можете пронаћи и поручити на сајту vulkani.rs.