Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

„Uzbudljiva vremena“ Niše Dolan uskoro u prodaji

21.
3.
2022.

Roman o slobodi, ali i velikoj nesigurnosti koju nosimo u sebi

Vulkan izdavaštvo vam predstavlja roman koji će obožavati svi oni osetljivi, zagledani u sebe i pomalo cinični. Intimno, snažno, inteligentno debitantsko ostvarenje irske spisateljice Niše Dolan Uzbudljiva vremena oduševiće vas svojim idejama, nasmejati vas i probuditi uspavanu nadu. Ljubav, ironija, traganje za sopstvenim mestom u svetu, strah od otvaranja, veličanstvena sposobnost naracije i vrhunska elegancija stila samo su neki od elemenata koji ovu knjigu čine izvanrednom. Iskrena priča o ljubavi, klasnoj nepravdi, siromaštvu i posledicama kolonijalizma uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs.

Kada reši da se iz Irske preseli u Hongkong, Ava nema nikakav plan. Naći će se zarobljena u situaciji kakvoj se baš i nije nadala: ima slabo plaćen posao koji ne podnosi i skup najam sobe u skromnom stanu koji deli sa potpunim strancima. Počinje da izlazi sa Džulijanom, mladim bankarom iz Engleske. Kada je Džulijan pozove da se useli u njegov luksuzni stan, ona prihvata, ne zato što među njima postoje prava veza ili prava osećanja, nego zbog toga što i jednom i drugom tako odgovara, i zbog povremenog seksa. Sve to traje nekoliko meseci, dok Ava ne upozna Idit, uspešnu poslovnu devojku koja je, kao i Džulijan, fascinirana Avom.

Uprkos tome što se nalazi u jednom od najživljih gradova na svetu, Ava je i dalje zarobljena svojim problematičnim izborima i pogrešnim odnosima. Ipak, mora da donese odluku: da živi udobno ili da živi iskreno.

Osim što istražuje složenost ljubavi, seksa i moći, roman poručuje da bez obzira koliko daleko putujete, samo vas vaš izbor može osloboditi.

„Roman o ljubavi i samospoznaji, upečatljiv i moćan.“ – The Guardian

„Kakofonija našeg vremena, poslastica za socijalno distancirane.“ – Irish Independent

„Bila sam odlučna da razotkrijem veliku misteriju: šta drugi ljudi misle kada tvrde da ne misle o onome o čemu ja razmišljam?“ – Niša Dolan

Ponekad urnebesna, ponekad srceparajuća, duhovita priča Uzbudljiva vremena, u čije su stranice suptilno utkani saveti za ispunjen život, uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.