Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

„Velika ljubavna priča“ Suzane Tamaro uskoro u prodaji

17.
3.
2022.

Simfonija posvećena životu

Od autorke neprikosnovenog bestselera Idi kuda te srce vodi Suzane Tamaro uskoro stiže novi roman, moćan, snažan, prepun mudrosti i poezije koja miriše na vetar, vazduh, slobodu. Velika ljubavna priča je priča o dva života koji se prepliću, o dvoje veoma različitih ljudi koji se sjedinjuju, o smislu života i njegovim protivrečnostima, o ljubavi, o ljudskoj slabosti koja se ispoljava u činu pobune, ili tako često, godinama ostaje uspavana, skrivena iza maske prividnog spokoja, o nestanku sebe i praznini, ali istovremeno i o tome koliko su dragocena sećanja u kojima čuvamo one kojih više nema.

Ova introspektivna priča o velikoj ljubavi koja pobeđuje vreme pokazaće nam put ponovnog rađanja koji svi tražimo.

Edit i Andrea, devojka pomalo nemirnog duha i kapetan poprilično strogih shvatanja, slučajno se sreću na trajektu između Venecije i Grčke. Jedan naizgled beznačajan događaj promeniće njihove živote zauvek. Kako mogu oni, tako različiti, uopšte da privuku jedno drugo? Prvo je to nedozvoljena ljubav: avanture, tajne, neočekivana sreća i velika iskušenja... Na kraju je tu vetrovito ostrvo okupano svetlošću na koje odlaze da žive obnavljajući staru, napuštenu kuću.

Ostrvo, na kome je Andrea sada sam, ali ne prestaje da razgovara s njom, postalo je metafora samoće. U spokojnom prostranstvu mora odjekuje sećanje, koje je i bol i preporod. Zašto njegova Edit nije više sa njim? Andrea je i sada čeka, živi i upija Editino neprisustvo.

Roman u kom srećan kraj nije odsustvo bola, već sposobnost da se oprosti i počne iznova, počevši od sebe, uči nas kako da ponovo proživimo i osmislimo nešto što više nije shvatljivo.

Ovo je priča koja nam poručuje da bez volje ne možemo da se sukobimo sa snagom života.“ – Suzana Tamaro

Danas kada nam očajnički treba nešto umirujuće u svetu koji nije najgostoljubivije mesto, na kraju priče shvatamo da je život – smenjivanje snova i razočaranja, spektakularnih izlazaka i uznemirujućih zalazaka sunca – najlepši dar koji smo ikada dobili.

Sazdana od lepote i patnje, Velika ljubavna priča Suzane Tamaro, u kojoj najjasnija svetlost iznenada izbija iz ponora tuge i beskrajnih prostranstava tišine, uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.