Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

Sjajan susret Miodraga Majića i beogradske publike

11.
3.
2022.

Održan kulturni događaj u kojem su učestvovali Tihomir Tika Stanić, Gojko Božović, Tatjana Mandić Rigonat, Marko Šelić Marčelo i Ana Vučković

 

U četvrtak, 10. marta, u Kombank dvorani, pred brojnom beogradskom publikom održan je književni razgovor sa Miodragom Majićem, autorom bestselera Deca zla i romana Ostrvo pelikana, prodatog u 40.000 primeraka. Povod za ovaj kulturni događaj bilo je jubilarno 40. izdanje romana Ostrvo pelikana.

Poštovaoci dela Miodraga Majića imali su priliku da prisustvuju razgovoru autora sa izuzetnim gostima. O literarnom značaju romana Ostrvo pelikana, i posebno društvenom, govorili su književni kritičar i pesnik Gojko Božović, pozorišna rediteljka Tatjana Mandić Rigonat, pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo, spisateljica Ana Vučković, a glumac Tihomir Tika Stanić čitao je odlomke iz Majićevih dela.

Na pitanje urednice domaćih izdanja Vulkan izdavaštva Marije Radić da li je zadovoljan kako je roman u celosti napisan, Majić je odgovorio da je tokom pisanja knjige neophodno znati kada treba da se stane, kako čitaocima tekst ne bi bio dosadan. Istakao je i da je veoma zadovoljan uspehom koji je roman Ostrvo pelikana dostigao, i da je već u procesu pisanja nove knjige.

Ostrvo pelikana kroz sudbinu mladog romskog para razobličava nehumanost i diskriminaciju ove nacionalne manjine. Majić je sa nama podelio priču koja će nas još jednom navesti da se zagledamo u stvarnost širom otvorenih očiju i zapitamo se da li je moguće sačuvati sebe u društvu u kojem je sudbina pojedinca beznačajna poput zrnca peska koje vetar raznosi prenoseći ga iz jednog godišnjeg doba u drugo.

Nakon književnog razgovora, autor je potpisivao knjige, a beogradska publika imala je priliku da postavi pitanja i iznese svoje utiske. Majić je istakao da bi, da je ranije sreo Biljanu Sikimić, naučnu savetnicu Balkanološkog instituta SANU, stvorili u potpunosti nov jezik, s obzirom da u knjizi postoje dva dijalekta romskog jezika.

Vulkan izdavaštvo je nedavno objavilo tvrd povez knjige Ostrvo pelikana, koja je već dve godine od objavljivanja u vrhu top-lista čitanosti. Ukoliko do sada niste pročitali Ostrvo pelikana, možete da ga poručite putem sajta Vulkan izdavaštva ili potražite u najbližoj knjižari Vulkan.

 

Više fotografija sa događaja možete pogledati na našoj Facebook stranici, klikom na link.

Za sve fotografije i ustupljena prava se zahvaljujemo fotografu Marku Petroviću.