Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

Bestseler Alke Džoši „Snovi od kane“ uskoro u prodaji

1.
3.
2022.

Nezavisnost je promenila sve. Nezavisnost ništa nije promenila.

 

Snovi od kane je priča o individualnoj i kolektivnoj nezavisnosti, o ženama koje su se usudile da sanjaju, da prežive i posegnu za budućnošću izvan granica svoje percepcije. Vulkan izdavaštvo vam predstavlja neodoljiv portret žene koja se bori da nađe svoje mesto u društvu rastrzanom između tradicionalnog i modernog, roman o nadi, ambiciji i isceljenju, koji otvara vrata u svet istovremeno raskošan i fascinantan, ali i strog i okrutan.

Bežeći od nesrećnog, ugovorenog braka, Lakšmi odlazi iz svog sela i pronalazi dom u živopisnom Džajpuru, Ružičastom gradu. Tamo postaje umetnica koja oslikava kanom, a glas o njenom talentu brzo se širi: osim zbog originalnih šara, cene je i zbog sposobnosti da sluša i daje mudre savete. Uskoro zadobija poverenje bogatih žena iz više klase, koje joj otkrivaju svoje tajne. Ali ona nikada neće moći da im otkrije svoje. Međutim, u gradu u kojem se tračevi šire brže od oštre arome sandalovine, njen san o nezavisnosti i slobodi koju je toliko želela raspršiće se u hiljadu komadića.

„Majstorsko preplitanje čežnje za samootkrivanjem sa potrebom za porodičnom ljubavlju.“ – Pablišers vikli

„Očarao me je od prvog poglavlja do poslednje stranice.“ – Ris Viderspun

Alka Džoši slika prelepo nijansiran portret novooslobođene, nezavisne Indije. Ponekad priča o odrastanju, ponekad porodična drama, ovo je takođe suptilna kritika indijskog drevnog kastinskog sistema. Roman još više dobija na snazi autorkinom beleškom na kraju, gde govori o tome kako je napisala ovu knjigu kao omaž svojoj voljenoj majci, koja je veoma mlada bila primorana na ugovoreni brak.

Roman Snovi od kane, bestseler Njujork tajmsa, Ju-Es-Ej tudeja, Pablišers viklija i Toronto stara, izbor Hello Sunshine književnog kluba, koji je podržala holivudska glumica Ris Viderspun, uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.