Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Hit Vulkanovog sajma knjiga: Pun krug L. D. Trockog

27.
10.
2020.

Ljubitelji istorijskih romana i moderne domaće književnosti oduševili su se novim romanom Milana St. Protića Pun krug L. D. Trockog. Posle romana Sinajsko jevanđelje, Protić se još jednom obreo u romanesknom svetu, potvrđujući da snaga narativa uvek proizilazi iz pripovedačkog umeća samoga pisca. Iako u ovom romanu uočavamo nekoliko narativnih tokova, stiče se utisak da svi oni vode ka samom središtu priče, u kojem se nalazi portret Lava Davidoviča Trockog, te da poput svetionika na tamnoj pučini osvetljavaju put ka krajnjem odredištu.

Istorijski i fiktivni elementi isprepleteni su tako da čitalac neće moći da razdvoji zbilju od izmaštanog, ali sa svakom novom stranicom knjige otkrivaće se pred njegovim očima horizonti meksičkih ulica… i susrešće u njima različite junake, uživaće i žestiće se prisustvujući njihovim razgovorima, ustuknuće pred njihovim ispovestima, zanemeće pred njihovim sudbinama, nasmejaće se od srca bezbroj puta, upoznaće čak i Fridu Kalo... ali jedno je sigurno – neće ostati ravnodušan. Naposletku, zar to nije najvažnije, dragi čitaoče?

Milan St. Protić, pravnik, istoričar, diplomata i političar, objavio je više istoriografskih i memoarskih dela, roman Sinajsko jevanđelje (2017) i putopis Zemlja Viljema Tela (2018).

Roman Pun krug L. D. Trockog možete kupiti po sniženoj, sajamskoj ceni putem sajta www.vulkani.rs, u okviru onlajn Vulkanovog sajma knjiga, koji traje do 1. novembra.