Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

IZ SRCA ITALIJANSKE KUHINJE: ITALIJA NA DŽEJMIJEV NAČIN

12.
3.
2020.
Za više od devetnaest godina, koliko vodi televizijske emisije i objavljuje knjige, Džejmi Oliver postao je globalni fenomen kada je reč o hrani i kampanjama u vezi s ishranom. Inspirisao je milione ljudi da uživaju u kuvanju kod kuće i u svežoj, ukusnoj hrani. Kroz svoju dobrotvornu organizaciju Džejmi radi na promenama na globalnom nivou, nastojeći da pokrene prehrambenu revoluciju koja će umanjiti stopu gojaznosti kod dece i svima doneti zdravlje i sreću kroz hranu. Kuvar Italija na Džejmijev način je proslava radosti italijanske kuhinje. Džejmi je želeo da svoju ljubav prema kuvanju i italijanskim specijalitetima podeli sa svim ljubiteljima dobre kuhinje kroz najbolje recepte – od klasične karbonare, preko jela od piletine, punjene fokače, pečene pite od rižota do grilovanog karfiola i ukusnih poslastica kao što je limunčelo tiramisu i druge. Kuvar sadrži 140 neverovatnih recepata koje je Džejmi osmislio sa željom da se na vašoj trpezi nađu najrazličitija i najukusnija svetski poznata jela. Otkrijte Džejmijeve ultimativne recepte i kako da pripremite jela za proslave i epske gozbe, ali i brzinsku klopu, autentična jela, hranu za dušu, obroke u društvu i još mnogo toga. Bilo da pripremate jelo od mesa, testenine, ribe, pirinča, ili supe, salate, peciva i poslastice, u kuvaru Italija na Džejmijev način pronaći ćete sve što vam je potrebno da postanete vrhunski majstori. Arome i ukusi koji ovladavaju u ovoj knjizi svakim zalogajem vode vas u čarobnu Italiju, i sve to u udobnosti vašeg doma. Autor ovog izvanrednog kuvara za sve prilike, Džejmi Oliver, počeo je da kuva u pabu svojih roditelja kad je imao samo osam godina. Napustio je školu i posvetio se kuvanju, što ga je s vremenom dovelo u restoran River Café, gde je zapao za oko poznatom televizijskom producentskom timu – tako je nastao serijal The Naked Chef. Posle završenog serijala, 2001. godine Džejmi otvara restoran Fifteen, koji je punih petneast godina bio prilika za mlade ljude da steknu znanja iz oblasti kulinarstva. Nekoliko godina kasnije poveo je kampanju za promenu kvaliteta obroka u britanskim školama, što je dovelo do značajnih promena u školskom sistemu ishrane. Od tada Džejmijeve nacionalne i internacionalne kampanje menjaju način ishrane ljudi širom sveta, ali i podstiču vlade i industriju na pozitivne promene u edukaciji o ishrani i javnom zdravlju. Džejmi danas uspešno vodi niz restorana, kako u Ujedinjenom Kraljevstvu, tako i širom sveta. Kontaktira sa svojom publikom putem više digitalnih platformi, neprekidno stvarajući novi ekskluzivan sadržaj na veb-sajtu jamieoliver.com, na Džejmi Oliver Jutjub kanalima, kao i na nekoliko društvenih mreža. Do sada je objavio dvadeset kuvara, koji su postali bestseleri, a za sve su snimljene prateće TV emisije. Njegov najnoviji kuvar, Italija na Džejmijev način, kao i većinu prethodnih, objavljuje Vulkan izdavaštvo.