Pretraži sajt

Istorijsko-ljubavni roman „Vidimo se u Havani“ – knjiga nedelje Vulkan izdavaštva

4.
3.
2024.

Strastvena i emotivna priča, oda lepoti i tragediji Kube razorene ratom
 

Vulkan izdavaštvo je za knjigu nedelje odabralo istorijsko-ljubavni roman Šanel Kliton Vidimo se u Havani, koji će do nedelje, 10. marta, biti na dodatnom popustu od 30% popusta, uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije.

Radnja je smeštena u Havanu, 1958. godine. Isabel, Beatriz, Elisa i Marija, čuvene sestre Perez, ćerke su kralja šećerne dinastije. Dok su muškarci iz porodice Perez posvećeni sudbini zemlje i bore se na strani predsednika Batiste, one bezbrižno odrastaju u luksuzu i bogatstvu visokog društva. Međutim, ubrzo se građanski rat razbuktava i u srcu Havane: na pozornici života, jedan svet se gasi, drugi se u isto vreme rađa, a Elisa započinje vatrenu avanturu sa mladim revolucionarom punim ideala.

Šezdeset godina kasnije, Elisina unuka Marisol vraća se u Havanu, gde je dočekuje večna lepota uzavrele Kube, ali i opasna politička situacija. Dok traga za istinom o svojoj porodici, neodoljivo je privlači tajastveni muškarac, čovek čije joj tajne mogu zauvek promeniti život.

Autorka Šanel Kliton odrasla je na pričama o porodičnom egzodusu sa Kube nakon Kubanske revolucije. Njena strast prema politici i istoriji nastavila se i za vreme studija u Engleskoj, gde je diplomirala na osnovnim studijama međunarodnih odnosa na Ričmondu, Američkom međunarodnom univerzitetu u Londonu i master studijama svetske politike na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka. Šanel je postala i doktor pravnih nauka na Pravnom fakultetu Univerziteta u Južnoj Karolini. Voli da putuje i živela je na Karibima, u Evropi i Aziji.

Vulkan izdavaštvo je objavilo i njenu knjigu Kuba u mom srcu.

Jednu od najčitanijih i najtraženijih knjiga na Amazonu Vidimo se u Havani potražite već danas na sajtu vulkani.rs.