Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

YA roman „Hiljadu noći“ E. K. Džonston – knjiga nedelje Vulkan izdavaštva

26.
2.
2024.

Neobična priča prepuna magije

Vulkan izdavaštvo je za knjigu nedelje odabralo YA roman autorke E. K. Džonston – Hiljadu noći, koja će do nedelje, 3. marta, biti na dodatnom popustu od 30% popusta, uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije.

U središtu priče je Lo-Melhin, moćni vladar pustinje. Obišao je svaki ugao zemlje, svako selo i grad, da bi odabrao devojku i odveo je u svoju palatu da mu bude žena. Proždirao je žene onako kako oprezno dete jede urme: jednu po jednu, večito tragajući za najslađom. A nijedna mu nije bila po volji. Pogubio je trista devojaka pre nego što je došao u njeno selo. Nije se plašila za sebe, jer je znala da će on želeti njenu prelepu sestru. Ipak, ona to neće dozvoliti, ona će umesto nje otići na raskošan dvor svirepog kralja. Svake noći, čekajući da umre, ona pripoveda Lo-Melhinu drugu priču.

Svakog jutra, ona pozdravlja novi izlazak sunca. Sa svakom pričom, njena moć raste, a reči koje upućuje Lo-Melhinu čudesno oživljavaju. Za to vreme, njena sestra tuguje. Svojim bolom podiže pustinjske vetrove, prizivajući nevidljivu magiju i pitajući se može li ta snažna i opasna čarolija zaustaviti teror demona koji je zaposeo kralja?

„Čarobna proza koja vodi čitaoce u nezaboravnu avanturu!“ – Buklist

E. K. Džonston po zanimanju je forenzički arheolog. Živela je na četiri kontinenta, a u Jordanu je provela šest meseci i iskusila pustinju iz prve ruke, što joj je pomoglo da napiše roman Hiljadu noći. Inspiraciju pronalazi u poslu, putovanjima i univerzitetskim studijama starohebrejskog i arapskog jezika.

Čarobnu knjigu Hiljadu noći potražite već danas na sajtu vulkani.rs.