Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

„Ratnice zlatne krvi“ Namine Forne – knjiga nedelje Vulkan izdavaštva

29.
1.
2024.

Roman o potrazi za identitetom

Vulkan izdavaštvo je za knjigu nedelje odabralo roman autorke Namine Forne Ratnice zlatne krvi, koji je odmah po objavljivanju postao bestseler Njujork tajmsa, a Tin vog ga je proglasio za jednu od najboljih YA knjiga godine. Do nedelje, 4. februara, roman će biti na dodatnom popustu od 30%, uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije.

Smeštena u drevno kraljevstvo inspirisano zapadnoafričkom mitologijom i kulturom pod opresivnom vladavinom patrijarhata, priča prati šesnaestogodišnju Deku na njenom putu da otkrije svoju sudbinu.

Deka živi u Oteri, i s obzirom na to da je napunila šesnaest godina, u velikom strahu iščekuje Obred čistote koji će odrediti da li je njena krv čista i da li će postati član svog sela. Već drugačija od svih zbog svoje neobične intuicije, ona se moli za crvenu krv kako bi najzad osetila da negde pripada. Međutim, na dan obreda, njena je krv zlatna, boje nečistote, i Deka zna da će se suočiti sa posledicama gorim od smrti.

Tada joj tajanstvena žena nudi izbor: da ostane u selu i pokori se svojoj sudbini, ili da se pridruži vojsci devojaka poput nje. Alaki ratnice skoro su besmrtne i poseduju jedinstvene talente. I samo one mogu da zaustave najveću pretnju po carstvo. Svesna opasnosti koje vrebaju, ali i željna prihvatanja, Deka napušta jedini život koji je ikada poznavala. Dok putuje u prestonicu i sprema se za najveću bitku u životu, otkriće da veliki grad opasan zidinama krije mnoga iznenađenja. Ništa nije onakvo kao što izgleda – čak ni sama Deka.

Namina Forna je scenarista sa prebivalištem u Los Anđelesu. Diplomirala je filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu filmskih umetnosti Univerziteta Južne Kalifornije.

Vulkan izdavaštvo je početkom 2023. godine objavilo još jednu njenu knjigu – Nemilosrdne.

Ratnice zlatne krvi, knjigu koja nosi snažnu poruku i inspiraciju, potražite još danas na sajtu vulkani.rs.