Pretraži sajt

Odabrana dela domaćih autora na popustu do 50%

29.
9.
2023.

Do 13. oktobra na sajtu vulkani.rs

Vulkan izdavaštvo ima sjajnu vest za sve ljubitelje domaće književnosti - vanvremenska dela Ive Andrića, Miloša Crnjanskog, Meše Selimovića i mnogih drugih velikana, do 13. oktobra samo na sajtu vulkani.rs biće snižena do 50%. Uz to, tokom trajanje akcije dostava naslova je besplatna.

Na sledećem linku možete pogledati odabrana dela koja su na popustu, a mi vam predlažemo nekoliko koja moraju postati sastavni deo vaše kućne biblioteke.

Ovo je jedinstvena prilika da Izabrana dela Ive Andrića nabavite po znatno sniženoj ceni. Izabrana dela čine Pesme, Ex Ponto, Nemiri, Na Drini ćuprija, Gospođica, Travnička hronika, Prokleta avlija; Znakovi pored puta, Pripovetke I i Pripovetke II.

Ne propustite da nabavite i Izabrana dela Borisava Stankovića. Osim što je u svojim delima prikazao obrise jednog vremena, kulture i običaja, Borisav Stanković uspeo je da otkrije nevidljivi sloj stvarnosti u kojem su nataloženi obrisi unutrašnjeg života njegovih književnih junaka. Zbog toga je Stankovićeva proza svevremena i zbog toga joj se neprestano vraćamo.

Čuvena Druga knjiga Seoba, objavljena 1962. godine i dan-danas predstavlja jedno od najznačajnijih dela Miloša Crnjanskog i srpske književnosti XX veka. U središtu ovog romana nalazi se priča o seobi Srba iz Austrije u Rusiju. Miloš Crnjanski je tu priču ispričao prikazujući život četvorice braće Isakoviča, ali je pri tome osvetlio portrete raznolikih likova i slika koje su obeležile srpsku i svetsku istoriju.

Obavezno štivo za ljubitelje domaće književnosti je i prvi roman Meše Selimovića Tišine. Objavljen 1961. godine, šest decenija kasnije u njemu pronalazimo sve dobro poznate osobine književnog stvaralaštva jednog od naših najznačajnijih pisaca XX veka. U knjizi Tišine Selimović je uspeo da oslika unutrašnja previranja i borbe svih onih koji su živeli u delikatnim vremenima.

Godine koje je kao novinar i diplomata proveo u različitim gradovima širom sveta Dušan Miklja, najznačajniji putopisac u srpskoj književnosti, autor više romana, zbirki priča, putopisno-esejističke proze, drama i publicističkih dela, opisao je u svojoj knjizi Gradovi kao sudbina. I ovo delo možete nabaviti po specijalnoj akcijskoj ceni.

Posetite sajt Vulkan izdavaštva vulkani.rs i izaberite neke od najlepših naslova srpske književnosti.

 

NAPOMENE:

* Odabrani naslovi domaćih autora su na popustu do 50%.

** Ponuda važi od 29. septembra do 13. oktobra samo na sajtu vulkani.rs.

*** Dostava akcijskih naslova na teritoriji Srbije je besplatna.