Pretraži sajt

„Sofra porodičnih tajni“ proslavljene turske autorke Defne Suman – knjiga nedelje Vulkan izdavaštva

25.
9.
2023.

Veličanstvena saga o četiri generacije i porodičnim tajnama

Vulkan izdavaštvo je za knjigu nedelje odabralo roman o velikoj ljubavi, skrivenim identitetima, porodičnim tajnama, ali i zaboravljenoj istoriji Turske Sofra porodičnih tajni. Ova knjiga će do nedelje, 1. oktobra, biti na dodatnom popustu od 30%, uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije.

U staroj kamenoj rezidenciji na Bujukadi, usred živopisnih plaža i bazara, porodica se okuplja da proslavi stoti rođendan bake Širin, čuvene umetnice koja se proslavila u Francuskoj, egzotične žene u koju je čitav Pariz bio zaljubljen. Gosti su unuci Nur i Fikret, Fikretova kćerka Selin i Nurin bivši ljubavnik, novinar Burak. Tu je i Sadik Usta, stari porodični prijatelj i sluga.

Za stolom se polako otkrivaju razlike i sukobi između stare i nove generacije, a Fikret nestaje nakon napetog doručka, uveren da Širin i Sadik Usta godinama kriju veliku tajnu i da porodica ne može da nađe mir sve dok ona ne bude otkrivena.

„Veličanstvena saga o četiri generacije i porodičnim tajnama.“ – Guardian

Autorka Defne Suman rođena je 1974. godine u Istanbulu. Odrasla je na Bujukadi, u kući svog dede. Studirala je sociologiju na Bosforskom univerzitetu, gde je i stekla diplomu. Radila je kao učiteljica na Tajlandu i u Laosu. Tamo je izučavala filozofiju Dalekog istoka i mistične discipline. Školovanje je kasnije nastavila i u Oregonu u Sjedinjenim Državama.

Vulkan izdavaštvo u ponudi ima slične naslove, među kojima su: Orijentalista Toma Rajsa, kao i knjige Ajše Kulin, Tereze Revaj, Parižanin Izabele Hamad.

Knjigu nedelje Vulkan izdavaštva Sofra porodičnih tajni potražite već danas na sajtu vulkani.rs.