Pretraži sajt

Vulkanovi istorijski romani na specijalnoj vikend akciji

15.
9.
2023.

Od 15. do 17. septembra 30% popusta na odabrane naslove

Nova vikend akcija je poziv svim ljubiteljima istorijskih romana da do nedelje, 17. septembra, posete sajt vulkani.rs i iskoriste popust od 30% na odabrane naslove iz omiljenog žanra.

Među draguljima istorijske fikcije izdvajamo nekoliko izvanrednih književnih ostvarenja koja će vas uroniti u atmosferu srednjovekovne Italije, renesansne Firence, antičke Atine i glamuroznog Beča.

Renesansna Firenca inspirisala je još jedno izuzetno delo učenosti i lepote. Smešteno u razdoblje od pet legendarnih godina tokom kojih je grad prolazio kroz preporod vođen kreativnim genijima, debitantsko ostvarenje kanadske spisateljice Lise Rošon Kćerka renesanse oslikava živopisan portret jednog vremena, otkrivajući ljudskost i borbu jedne devojke koja čezne da pronađe jedinog preostalog člana porodice i postane umetnik.

U drevnu Firencu, turoban i mračan grad u rukama Korsa Donatija, vođe gvelfa, vodi nas i Enigma Dante Matea Strukula. Vreme je obeleženo opasnim igrama moći, političkim intrigama i zaverama, a u ovom teatru apokalipse nalazi se i Dante Aligijeri: zaljubljen u Beatriče, ali prinuđen da živi sa drugom ženom; zaljubljenik u poeziju i umetnost, ali pozvan da ispuni svoju dužnost na bojnom polju.

Kroz političke spletke i zadivljujuće junaštvo, kroz borbe za moć, intrige i strasti, roman Kapije Atine Kona Iguldena oživljava jedno od najuzbudljivijih događaja antičkog sveta – borbu kojoj je suđeno da odzvanja kroz vekove: legendarnu bitku na Maratonskom polju. Jedva deset hiljada bronzanih ratnika Atine pokazaće šta mogu da urade ljudi spremni na sve da zaštite ono što vole.

U vrtlogu strasti, ljubavi, izdaje i tuge, engleska spisateljica Sofi Hejdok u svom romanu Četiri muze izatkala je priču o Egonu Šileu, jednom od najznačajnijih umetnika svog vremena, njegovom stvaralaštvu, uranjajući čitaoca u umetnički i bogati svet Beča. Ovim dirljivim, prosvetljujućim i evokativnim romanom, autorka daje glas ženama ovekovečenim na Šileovim platnima, ali zaboravljenim u istoriji.

Istorijski roman Pet sestara povešće vas na sjajno putovanje u veličanstveni svet mode, na kojem ćete osetiti luksuzne tkanine pod prstima i diviti se jedinstvenom glamuru dok šetate impozantnim ulicama Rima. Čincija Đorđo donosi nezaboravnu priču o snažnim, hrabrim i odlučnim ženama, koje su, ne odustajući od ostvarenja svojih snova, uprkos vremenu u kom su živele, ostavile trag u istoriji.

U višestruko nagrađivanom romanu jermenske književnice Narine Abgarjan Sa neba padoše tri jabuke sudbine nekoliko generacija povezuju ljubav i bol, osveta i praštanje, stvarno i čarobno. Puna raskošnih slika, ovo je priča o snazi prijateljstva, bajkoviti roman o ljubavi i drugoj šansi. Ponekad je potrebna samo iskra romanse da donese život i nadu.

Zadivljujuće priče o umetnosti, rivalstvu i ambiciji, nezaboravne porodične sage, bajkovite romane o ljubavi i drugoj šansi potražite na sajtu vulkani.rs, i to po cenama sniženim 30%.