Pretraži sajt

„Ajkula“ Pitera Benčlija – knjiga nedelje Vulkan izdavaštva

11.
9.
2023.

Bestseler prodat u više od dvadeset miliona primeraka širom sveta

Vulkan izdavaštvo je za knjigu nedelje odabralo bestseler Pitera Benčlija Ajkula, po kom je snimljen film 1975. godine u režiji Stivena Spilberga. Do nedelje, 17. septembra, ova knjiga biće na dodatnom popustu od 30%. Dostava za kupovinu ovog naslova na teritoriji Srbije je besplatna.

Kad je saznao da je mlada devojka na užasan način nastradala na noćnom kupanju, šef policije Martin Brodi posumnjao je u napad ajkule. Zatvaranje plaže za kupače bila je njegova prva instinktivna reakcija, ali gradić Ejmiti na Long Ajlandu nalazio se na početku dugog, vrelog leta i nove sezone. Gradonačelnik je očekivao najezdu gostiju, a ajkule su bile retkost u ovim vodama.

Ipak, napadi se nastavljaju, a grupa veštih i odlučnih ljudi spremna je da krene u lov na ajkulu ubicu.

„Moćna priča koja vas osvoji na prvu loptu.“ – Njujork tajms

Piter Benčli odrastao je u Njujorku, diplomirao na Harvardu, a zatim radio kao novinar i pisao govore za američkog predsednika Lindona Džonsona. Bio je ekolog i iskusni ronilac, osmislio je i učestvovao u desetak projekata i dokumentarnih filmova posvećenih prirodi i okeanima. Uspeh filma mučio mu je savest sve do smrti. „Znajući ono što znam sad, nikad ne bih mogao da napišem tu knjigu danas“, izjavio je u intervjuu iz 2005. godine.

Knjigu Ajkula, prodatu u više od dvadeset miliona primeraka širom sveta, potražite već danas na sajtu vulkani.rs.