Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

„Dnevnik jedne L.“ – knjiga nedelje Vulkan izdavaštva

24.
7.
2023.

Priča o snovima jedne devojke

Prošlo je više od šest decenija od kada je objavljena Lolita, najpoznatije delo Vladimira Nabokova prodato u pedeset miliona primeraka. Francuski književnik i novinar Kristof Tizon u svom romanu Dnevnik jedne L. daje glas Loliti, glavnoj junakinji. Ova knjiga će do nedelje, 30. jula, na sajtu vulkani.rs biti na dodatnom popustu od 30%.

Najčuvenija adolescentkinja u književnosti pripoveda o svom putovanju po Americi pedesetih godina prošlog veka, o trikovima kojima pribegava kako bi pobegla od očuha, o želji za osvetom, o skrivenim ljubavima, o snovima jedne devojke.

Poslušajmo glas Dolores Lolite. Glas čiji se ton i stil menjaju tokom tih odlučujućih godina. Detinjast u početku, potom sve zreliji i strastveniji. Nadamo se da je nećete osuđivati zbog njenih lutanja, ni zbog grešaka u stilu, ukusu, ili strašnoj manjkavosti sintakse i rečnika (barem u početku). To su greške jedne devojčice rano otrgnute od majke, lišene dobrog vaspitanja i predate muškarcima koji su se sa njom odavali ponašanju koje moral osuđuje.

„Sada reč uzima Lolita.“ – Livres Hebdo, poznati francuski medij

Kristof Tizon je francuski književnik i novinar rođen 1961. godine u Amijenu. Nakon školovanja u Liceju Kondors u Parizu, stekao je diplomu iz filozofije na Sorboni. Radio je kao novinar u časopisima Actuel, Globe, Glamour, Lui, i na televiziji, za France 2, M6, Arte, agenciju CAPA, a zatim za I-Tele i Canal Plus.

Dnevnik jedne L. potražite već danas na sajtu vulkani.rs, iskoristite dodatni popust i uslugu besplatne dostave na teritoriji Srbije.