Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

„Admiralova kurtizana“ – knjiga nedelje Vulkan izdavaštva

19.
6.
2023.

Misterija stara pet vekova rasplamsava zabranjenu ljubav

Vulkan izdavaštvo je za knjigu nedelje odabralo roman Admiralova kurtizana, priču autorke Margo Deru inspirisanu životom italijanskog slikara Đovanija Lomaca. Romansa koja će ostaviti bez daha i ljubitelje istorijske fikcije će do nedelje, 25. juna, biti na dodatnom popustu od 30%, uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije.

Bogat živopisnim detaljima, roman Margo Deru donosi srceparajuću priču o opasnim političkim spletkama i zabranjenim ljubavima u senci burnih istorijskih vremena, u tami skrivenih kanala Venecije i pod sjajnim svetlima raskošnih balskih dvorana.

Jednog kišnog popodneva u Konektikatu, na vratima stidljive restauratorke knjiga Rouz pojavljuje se slikar Vilijam Lomaco – u rukama ima neobično očuvan traktat o umetnosti iz XVI veka. Kada razmotaju prašnjavi pergament, oni otkrivaju da je u pitanju palimpsest: ispod teksta nalazi se tajni dnevnik Vilijamovog pretka, venecijanskog slikara.

Pet vekova ranije, renesansna Venecija našla se pred pretnjom osmanlijske flote, koja kuca na vrata spremna za krvavi rat. Đovani Lomaco, cenjeni portretista, shvata da mu vid slabi sa svakim danom i da je samo pitanje vremena kada će utonuti u potpuno mračan, bezbojan svet. Po porudžbini slika portret omiljene kurtizane jednog od najmoćnijih vojnih zapovednika Venecije – što bi mogao da bude njegov poslednji umetnički podvig.

„Pravi izbor za sve ljubitelje priča o umetnosti.“ – Publishers Weekly

Margo Deru rođena je u Džunu, na Aljasci. Pre nego što se posvetila pisanju, bila je konobarica, nastavnica i prodavačica. Sada živi u Kaliforniji sa mužem i ćerkom.

Admiralovu kurtizanu, roman koji spaja istoriju i fikciju, ljubav i umetnost, potražite već danas putem sajta vulkani.rs.