Pretraži sajt

„Zen terapija“ američkog pisca i psihoterapeuta Marka Epstajna uskoro u prodaji

20.
9.
2023.

Otkrijte skrivenu dobrotu u životu

Za ljubitelje popularne psihologije Vulkan izdavaštvo priprema fantastičnu knjigu Zen terapija američkog pisca i psihoterapeuta Marka Epstajna.

Zen terapija donosi stvarne životne priče sa terapija održanih u autorovoj privatnoj ordinaciji u Njujorku. Razmišljajući o odabranim seansama, dr Epstajn posmatra kako budizam kao njegova religijska podloga utiče na način na koji radi. Meditacija i psihoterapija podstiču spremnost da se suočite sa životnim teškoćama sa takvom hrabrošću koju bi inače bilo teško prikupiti. Sumirajući ono što se odvija u njegovoj ordinaciji, Epstajn naglašava kako se terapija, element zapadne medicine, zapravo može posmatrati kao svojevrsna meditacija za dve osobe. Takođe, puna svesnost, poput dobrog terapeuta, može da zadrži našu svesnost za nas – i omogući nam da pronađemo unutrašnji mir.

Kroz ovo duboko lično istraživanje, dr Epstajn osvetljava terapijski odnos kao duhovno prijateljstvo i otkriva kako terapeut može pomoći pacijentima u negovanju osećaja da u životu postoji nešto u šta treba imati poverenja. Jer kada shvatimo koliko lako možemo pogrešno protumačiti sebe, kada prestanemo da se držimo svojih pogrešno zamišljenih konstrukcija, kada dodirnemo tlo sopstvenog bića – vraćamo se kući.

„Topli, duboki i jasni memoari... Ova mudra i simpatična knjiga podseća nas na to da se iza naših ozbiljnih ličnih priča krije dublji i društveniji način života.“ – Oliver Burkeman, New York Times Book Review

Knjiga Zen terapija uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Trenutno nema komentara