Pretraži sajt

Predstavljena knjiga „Veseli brod“ Slobodana Stanišića u knjižari Vulkan

19.
9.
2023.

Dan ispunjen dečjim osmesima

Knjižara Vulkan u Sremskoj 2 u Beogradu bila je mala da primi svu zainteresovanu decu koja su s nestrpljenjem iščekivala da im se na promociji knjige Veseli brod obrati njihov omiljeni pisac Slobodan Stanišić.

Vidno raspoložena i spremna za pitanja i druženje s piscem, deca su se utrkivala u želji da se obrate autoru, koji je s punom pažnjom odgovarao na njihova brojna pitanja.

Slobodan Stanišić je jedan od najnagrađivanijih savremenih pisaca za decu, a njegova nova knjiga Veseli brod je vedra, razigrana i razmaštana, što je utisak i svih đaka, koji su posebno istakli priče Veseli brod i Veliko slovo, kao i pesme Ptice, Slon, Kuća...

Svaka pesma i priča protkana je humorom, a knjiga je privukla pažnju mališanima i neobičnom formom: pesme su debele, tanke, stepenaste, vijugave, stihovi imaju dva kraja, krilati su i izlomljeni, a priče pisane u duhu naših znamenitih stvaralaca za decu.

Slobodan Stanišić, osim što je pisac neiscrpne energije, on je i ilustrator, pa su autor i deca zajedno crtali brojne pojmove, dok nije nastalo jedno pravo umetničko delo.

Vulkan izdavaštvo objavilo je više od dvadeset Stanišićevih romana, a jedno od najpopularnijih i dan-danas je knjiga Tango za troje.

Sve naslove Slobodana Stanišića možete potražiti na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.