Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

„Na kafi s mačkom“ Ane Šoliom u prodaji

7.
6.
2023.

Oslobodite se svojih strahova

Onima koji vole priče o samospoznaji i pronalasku sreće, Vulkan izdavaštvo preporučuje maestralnu knjigu mađarske spisateljice Ane Šoliom Na kafi s mačkom. Ovo je jedna na nesvakidašnji način ispisana priča o tome kako jedna mačka može da preokrene čak dve ljudske sudbine naglavačke.

Pred četrdeseti rođendan, Nagore progoni osećaj kako je čitav njen život potpuni fijasko. Raskinula je dugogodišnju vezu, ostavila posao u Londonu i vratila se u Barselonu, odakle će sve morati da započne od nule. Jedini posao koji je uspela da pronađe jeste posao konobarice u Neko kafeu. U Neko kafeu žive mačke koje čekaju da ih neko od gostiju usvoji i udomi. Sudbina očito počinje da se poigrava sa njom.

Nagore ima veliku fobiju od mačaka, a sada je konačno prinuđena na to da se suoči sa svojim strahom. Sedam mačaka postaje kao sedam mudrih životnih učitelja za Nagore, a oni je uče kako da prihvati sebe, da oslobodi svoj duh i pronađe put ka pravoj sreći.

„Radoznalost je ubila mačku“, izrecitovala je Jumi. „Ali oduvek sam smatrala da je ova engleska poslovica pogrešna. Radoznalost nije loša stvar. Naprotiv, smatram da je upravo nedostatak radoznalosti ono što nas ubija. Kada prestanemo da maštamo, kada više ne očekujemo ništa novo i drugačije, i kada prestanemo da se krećemo i izlazimo iz svoje zone komfora, tada počinjemo da umiremo. Mislim da je ovo zapravo lekcija koju Širkan želi da nas nauči.“

„Lagana, slatka i nežna knjiga, savršena za one koji vole mačke, za one koji razumeju sve prednosti koje nam one pružaju, ali i za one koji još nisu otkrili njihov svet ili ga nisu razumeli.“ Rock’n’read

Ana Šoliom je rođena u Budimpešti, završila je filozofiju i radi kao fizioterapeut. Posvećena je različitim tehnikama lečenja uma i tela. Njenu knjigu Na kafi s mačkom možete potražiti na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.