Pretraži sajt
%
×
AKCIJA 1 KNJIGA - 20%, 2 KNJIGE - 30%, 3 KNJIGE - 30%
dana sati minuta sekundi

Istorijski spektakl „Kapije Atine“ Kona Iguldena u prodaji

26.
5.
2023.

Od slavnog autora bestseler serijala o Juliju Cezaru i Džingis-kanu

Dve velike imperije spremaju se za rat. Samo jedna može da pobedi. Knjiga koja će vas naterati da okrećete stranicu za stranicom Kapije Atine Kona Iguldena, autora romana Soko Sparte, oživljava jedno od najuzbudljivijih poglavlja antičkog sveta.

Godina je 490. pre nove ere. Dok oblači svoj oklop i sprema se da izađe na bojno polje kako bi se borio protiv Persijanaca, Ksantip ne zna da će učestvovati u borbi kojoj je suđeno da odzvanja kroz vekove: legendarnoj bici na Maratonskom polju. Darije Veliki iskrcao se na obale Grčke sa svojom vojskom od četrdeset hiljada vojnika, sa deset hiljada „besmrtnika“ kao njihovim srcem i štitom. Bronzanih ratnika Atine ima jedva deset hiljada, ali Ksantip, Temistokle i ostali bore se za nešto važnije od kralja. Predvođeni Miltijadom, pokazaće šta mogu da urade ljudi spremni na sve da zaštite ono što vole.

Usred mirisa krvi i komorača koji prekriva bojno polje, Grci će oterati neprijatelja nazad u more. Velika bitka je dobijena, ali rat je tek počeo.

Kon Igulden je 2007. godine postao prvi pisac čije su se knjige istovremeno našle na prvom mestu britanske top-liste u dve kategorije, fikcija i nefikcija.

„Uzbudljivo, sjajno satkano putovanje.“ – Kirkus Reviews

Igulden je rođen 1971. godine. Studirao je engleski jezik na Univerzitetu u Londonu, a zatim je i predavao i bio šef katedre u jednoj srednjoj školi. Kada je napustio profesorski poziv, u potpunosti se posvetio pisanju.

Uzbudljivo delo Kapije Atine potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.