Pretraži sajt

Svetski bestseler br. 1 „Metak koji je promašio“ Ričarda Ozmana uskoro u prodaji

29.
3.
2023.

Rutina daje neprijatelju priliku – za planiranje, za skrivanje, za napad

Od Ričarda Ozmana, autora neprikosnovenih bestselera Klub ubistava četvrtkom, koji mu je doneo prestižnu nagradu British Book Award, i Čovek koji je umro dvaput, stiže nam treći nastavak planetarno poznatog serijala, prodatog u više miliona primeraka. Od skupe banje preko zatvorske ćelije opremljene aparatom za espreso do luksuznog penthausa, Metak koji je promašio, pun domišljatosti, intrige i neodoljivog šarma, donosi priču o četiri neobična prijatelja i još jednom misterioznom ubistvu.

Običan je četvrtak, i stvari bi najzad trebalo da se vrate u normalu. Samo što nevolje nikada nisu daleko kada je u pitanju Klub ubistava četvrtkom. Zastareli slučaj od pre jedne decenije – njihova omiljena vrsta – vodi ih do legende lokalnog novinarstva i ubistva bez tela i bez odgovora.

Elizabet, Džojs, Ron i Ibrahim skreću pažnju na slučaj Betani Vejts, televizijske reporterke koja je jedne noći pre deset godina, dok je istraživala operaciju poreske prevare, bila u automobilu koji je sleteo niz liticu. Njena krv i odeća pronađene su u olupini, ali ne i telo. S nerazjašnjenim zločinima dolaze i pitanja. Koga je posetila te kobne noći? Koje je nove dokaze iskopala? Ko je bio putnik u njenom automobilu? I najvažnije: šta se desilo s njenim telom?

Elizabet posećuje novi neprijatelj. Odjednom je stari slučaj postao i te kako aktuelan. Dok se Elizabet muči sa svojom savešću (i pištoljem), Džojs, Ron i Ibrahim traže tragove uz pomoć starih i novih prijatelja. Ali može li družina da reši misteriju i spase Elizabet pre nego što ubica ponovo napadne?

Metak koji je promašio pogađa na svim frontovima.“ – The Wall Street Journal

„Za razliku od metka, Ozman ne promašuje!“ – The Times

Ozmanov debitantski kriminalistički roman Klub ubistava četvrtkom je duhovit, originalan, zbunjujući, potresan i potpuno zanimljiv. Visoka granica je postavljena od samog početka, ali Ozman ju je lako dostigao narednim knjigama. Metak koji je promašio počinje tamo gde se završava Čovek koji je umro dvaput, vešto konstruisana i briljantno zabavna priča prepuna intrige, humora i avanture.

Najnovija misterija Metak koji je promašio uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.