Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Omiljeni dečji klasik „Doktor Dulitl“ uskoro u prodaji

9.
3.
2023.

Uzbudljiva priča za odvažne i avanturiste

Priča o doktoru Dulitlu, čoveku koji razvija jedinstvenu sposobnost komunikacije sa životinjama, jedna je od najzabavnijih i najmaštovitijih priča za decu. Pisac Hju Lofting privukao je pažnju javnosti upravo serijom priča o dobrodušnom i plemenitom lekaru iz Padlejbija. Doktor Dulitl, divna knjiga prepuna avantura neobične družine, uveseljava najmlađe čitaoce decenijama.

Miševi u klaviru, zečevi u ostavi, ježevi u podrumu... Dobro došli u dom doktora Dulitla!

Dulitlovi najbolji prijatelji su životinje: papagaj Polinezija, patka Dab-Dab, pas Džip, svinja Geb-Geb, sova Tu-Tu i majmun Či-Či. A zbog ogromne ljubavi prema životinjama, malo-pomalo izgubiće sve pacijente. Međutim, on za to ne mari, jer ionako više voli životinje nego „finu gospodu“.

Život ovog dobroćudnog lekara prilično će se promeniti kada ga papagaj nauči nemuštom jeziku. Zahvaljujući sposobnosti da razgovara sa životinjama, doktor Dulitl ubrzo postaje najbolji lekar za životinje u gradu, ali i šire.

Jednog dana će majmun Či-Či doneti uznemirujuću vest: njegove srodnike u Africi napala je misteriozna bolest. U pratnji životinja, nadaleko poznati doktor kreće u uzbudljivu avanturu, punu opasnosti i otkrića.

Ova klasična priča, iako je stara više od sto godina, i dalje zabavlja i oduševljava čitaoce širom sveta. Knjiga je deo Vulkančićeve edicije Klasici svetske književnosti za decu, koju čine pažljivo odabrana književna ostvarenja najznačajnijih dečjih pisaca.

Za one koji uživaju u avanturističkim pričama na otvorenom moru klasik Doktor Dulitl uskoro će biti dostupan na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.