Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

Danski i svetski bestseler „Natrijum-hlorid“ uskoro u prodaji

1.
3.
2023.

Za ljubitelje dobrih detektivskih priča na nordijski način

Majstor skandinavskog kriminalističkog romana, autor čije su knjige prodate u milionima primeraka širom sveta, vraća se sa još jednim sjajnim trilerom, delom uzbudljivog serijala o Sektoru Q, kopenhaškom odeljenju za istragu starih slučajeva. Vulkan izdavaštvo vam predstavlja dobro začinjen novi roman danskog kralja krimića Jusija Adler-Olsena – Natrijum-hlorid.

Policijski inspektor Karl Merk i njegov tim sada rade pod velikim pritiskom kako bi otkrili misterioznu vezu između dva vremenski udaljena i sasvim različita zločina, i kako bi sprečili poremećenog i nemilosrdnog ubicu da dovrši svoj plan.

Na svoj šezdeseti rođendan, jedna žena oduzela je sebi život. Kada slučaj završi na stolu detektiva Karla Merka, on smatra da nema veze sa Sektorom Q. Slučaj jeste tragedija, ali uzrok smrti izgleda sasvim jasno. Ipak, Markus Jakobsen ubeđen je da je u pitanju ubistvo, i da je povezano sa jednim nerešenim slučajem iz 1988. godine.

Tragovi vode do nekoliko novih zastrašujućih zločina. Mala gomila soli u blizini svake žrtve. To je sve što je potrebno da se pokrene plan za vanredne situacije, koji, uz unakrsne provere, mukotrpna istraživanja i otkrića, iznosi na videlo akcije pravog serijskog ubice.

Karl i tim iz Sektora Q – Rose, Asad i Gordon – neodlučno počinju da istražuju. Brzo otkrivaju da je Markus naišao na neki trag: svake dve godine, u protekle tri decenije, bilo je smrti sa međusobnim vezama koje se ne mogu ignorisati. Dok zalaze sve dublje u istragu, pokazuje se da su te „nesreće“ zapravo deo zlokobnog ubilačkog plana. Ubica pažljivo i precizno bira žrtve i vreme smrti, i već trideset godina niko ne može da ga zaustavi.

Ali, dok Sektor Q pokušava da reši jedan od svojih najkomplikovanijih slučajeva, Karlu se jedan stari slučaj prikrada kao zmija otrovnica koja je nanjušila svoj plen.

„Natrijum-hlorid je epski roman o moralu i etici.“ – Jusi Adler-Olsen

„Teško da postoje skandinavski krimići mračniji od Jusijevih romana o Sektoru Q.“ – The New York Times Book Review

„Napeto štivo za čist užitak.“ – USA Today

Knjige Jusija Adler-Olsena su objavljene u više od 40 zemalja, dobile su brojne nagrade, među kojima je i Stakleni ključ, a nekoliko njegovih romana je i ekranizovano.

Natrijum-hlorid, roman o osveti i iskupljenju, uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.