Pretraži sajt

Zlatni klasici i knjige sa aktivnostima za najmlađe

24.
2.
2023.

Zabavi se i nauči!

Posetite sajt vulkancic.rs ili najbližu knjižaru Vulkan i pronađite nove edukativne i kreativne knjige za male radoznalce. Otkrijte kreativne aktivnosti za decu svih uzrasta (i odrasle!) poput pravljenja kolača, ukusne pite, novogodišnjih ukrasa, kućica za patuljke. Potražite sve odgovore na pitanja o planeti Zemlji i mnogo zanimljivosti o životinjskom svetu. Saznajte koliko snažno može biti dečje prijateljstvo i odlepršajte u magičnu zemlju Nedođiju.

Od prolećnih umetničkih projekata, terena sa preprekama na otvorenom i baštovanstva, preko kreativnih stvarčica koje možete praviti u prirodi i ukusnih jednostavnih recepata za zimske dane, knjiga Naš zabavni vikend: Aktivnosti u prirodi za svaki vikend u godini savršena je za svakoga – i svako godišnje doba. Neke od aktivnosti motivisaće mališane da se bave sportom, da se kreativno izražavaju, ali i podstaći će razvoj svesti o očuvanju prirode i zaštiti životne sredine, zahvaljujući idejama za reciklažu predmeta koje više ne koristimo, sadnju cveća, voća ili povrća.

Fantastične edukativne knjige Šta, kako, zašto će dati odgovore na sva pitanja mališana. Šta, kako, zašto: Životinje je atlas pun fascinantnih činjenica, ilustracija i grafikona koji otkrivaju mnoge zanimljivosti o životinjskom svetu. Ova knjiga sadrži niz aktivnosti koje će deci pomoći da razumeju koncepte koje su naučili čitajući, kao i ilustrovani poster koji mogu da zalepe na zid svoje sobe. U knjizi Šta, kako, zašto: Zemlja najmlađi mogu saznati odgovore na brojna pitanja o našoj planeti. Knjiga sadrži niz jednostavnih eksperimenata koje možete izvesti kod kuće da biste bolje razumeli koncepte naučene u ovom štivu.

Vulkančićeva edicija Zlatni klasici donosi vanvremenska ostvarenja za decu u sasvim novom ruhu. Dela sa snažnim porukama za sve generacije objavljena su u prelepom izdanju većeg formata, a tekstovi su adaptirani najmlađim čitaocima i propraćeni su ilustracijama koje će očarati sve mališane.

Hajdi je jedna od najprodavanijih knjiga za decu ikada napisanih. Iz pera švajcarske spisateljice Johane Špiri je pre više od jednog veka nastala divna priča o dobroti, plemenitosti i snazi dečjeg prijateljstva. Hajdi je devojčica koja živi kod, naizgled strogog i hladnog ali ljubavi i razumevanja punog deke, na obroncima Švajcarskih Alpa. Okružena netaknutom prirodom, Hajdi uživa da provodi vreme u upoznavanju sa čudesno lepim planinama. Ovu idilu, međutim, narušiće Hajdina tetka, koja devojčicu odvodi u Frankfurt, da se obrazuje i pravi društvo nepokretnoj Klari.

Ispunjen nezaboravnim likovima i čarolijom, najmaštovitiji roman za decu Petar Pan upoznaće vas sa nesvakidašnjim junakom. Lik dečaka koji ne želi da odraste stvorio je škotski pisac Džejms Metju Bari, pišući uzbudljivu priču o lepotama detinjstva. Otisnite se na nezaboravno putovanje u Nedođiju, zemlju mnogih čuda i lepote, ali i brojnih opasnosti koje će junaci morati da savladaju kako bi se vratili kući.

Posetite sajt vulkancic.rs i potražite knjige koje će ulepšati odrastanje vašeg mališana!