Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Gotski horor „Tajanstveni gospodin Hajd“ Krejga Rasela uskoro u prodaji

23.
2.
2023.

Od autora bestselera „Šest lica senke

Tajanstveni gospodin Hajd je još jedno neverovatno gotsko štivo Krejga Rasela. Autor svetskog bestselera Šest lica senke ponovo istražuje pejzaž klasične gotske književnosti, ovog puta oslanjajući se na bogatu tradiciju keltskog folklora i viktorijansku fascinaciju okultnim i natprirodnim. Svojim briljantnim stilom škotski pisac preneće vas na ulice mračnog i ukletog Edinburga iz viktorijanske ere i atmosferom potpuno uroniti u ovu mračnu priču, sa jezivim smrtima, likovima koji žive dvostrukim životima i jednim zarobljenim u zastrašujućoj tami.

Krenite na putovanje u najdublje ponore ljudske duše u maestralnoj priči punoj demona, starih narodnih priča, ludila i užasa!

Raselov Edvard Hajd istražuje seriju ubistava u Edinburgu. On ne samo da traži tragove iz stvarnog sveta već pokušava da otkrije značenje zlokobne simbolike svojih snova. U mreži okultizma i mračnih spletki moćnih figura, potraga će ga odvesti do mesta kojih se najviše plaši, ali koja nikada nije mogao ni da zamisli.

Kapetan Edvard Henri Hajd je glavni detektiv policije Edinburga, muškarac upečatljivog ali i strogog izgleda zbog kojeg ga se ljudi često plaše. Ipak, Hajd je istinski dobar čovek, iako se bori sa svojim jedinstvenim demonima.

Kada se nađe na mestu jezivog ubistva, bez ikakve predstave o tome kako je tamo dospeo ili koji su ga događaji doveli do tog otkrića, uznemiren je jer je ubistvo izvedeno prema drevnom keltskom obredu mučenja. Osim toga, ne može da se seti nijednog detalja svog dolaska na mesto zločina, pre svega zbog tajne koju krije od svih osim od svog lekara: pati od retkog oblika epilepsije zbog kojeg ima amnezije nakon kojih ne može da objasni svoje postupke, ali i noćne napade koji se manifestuju kao živopisni i lucidni snovi. Neobičan dar – ili prokletstvo.

„Stiven King upoznaje Roberta Luisa Stivensona... maštovita gotska priča posle koje će vam jeza proći kroz kičmu kad prošetate mračnim edinburškim ulicama.“ – Dejvid Hjuson, autor knjige Anđeoski vrt

„Spektakularno.“ – Kris Vitaker, autor bestselera Počinjemo od kraja

Novi roman Krejga Rasela Tajanstveni gospodin Hajd uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.