Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Putokaz ka duhovnom sazrevanju „Prestanite da se popravljate“ uskoro u prodaji

21.
2.
2023.

Probudite se, sve je u redu

Razmislite o tužnoj istoriji vaših napora da se popravite. Uvek ste nezadovoljni sobom, uvek želite da promenite sebe, uvek želite više. Puni ste agresije i samonetrpeljivosti, koje rastu sa svakim naporom koji ulažete da promenite sebe. Dakle, svaka promena koju postignete neizbežno je praćena unutrašnjim sukobom.

Antoni de Melo, jedan od najistaknutijih duhovnih učitelja XX veka, nastoji da nam pokaže da postoji način da se oslobodimo lažnih i nametnutih vrednosti. Prestanite da se popravljate predstavlja najbolje od njegovih učenja, teorija i vežbi prikupljenih i napisanih za moderno doba.

Dobri ste takvi kakvi jeste. Ne popravljajte se. Ne popravljajte ništa. Dovoljno je samo da gledate. Posmatrate. Sada ste već srećni i spokojni, ali to ne razumete. Već ste slobodni, ali to ne znate.

Odakle dolazi vaše samopouzdanje? Da li ga dobijate od uspeha na poslu? Da li ga dobijate sticanjem velike količine novca? Ili ga stičete upuštajući se u bezbroj intimnih veza? Koliko je sve to krhko i prolazno. Kad govorimo o samopoštovanju, zar ne govorimo o tome kako smo odraženi u ogledalu umova drugih ljudi? Ali da li nam je potrebno da zavisimo od toga?

Čovek spoznaje svoju vrednost kad se više ne poistovećuje ili definiše u odnosu na te prolazne stvari.

Društvo i kultura zatrovali su naše umove uverenjem da uspeh, slava, bogatstvo ili lepota čine krajnju i potpunu sreću. Svakodnevni pritisci društvenih medija i očekivanja samo su produbili ovu ideologiju, te usadili u nas osećaje sumnje, straha i razočaranja. Možete li zamisliti koliko bi oslobađajuće bilo probuditi se, oživeti i odvojiti se od ovih laži?

Život je lak; život je divan. Težak je samo za vaše iluzije, ambicije, pohlepu i žudnje. Negativno osećanje je u vama, a ne u stvarnosti.

De Melo nam pomaže da uvidimo na koji način su nas verovanja drugih ljudi programirala, uslovila i vezala, i motiviše nas da steknemo uvid u jednostavnost pravog osećaja sreće. Njegova intuitivnost i mudrost nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Inovativni i istrajni rad na ujedinjavanju zapadne i istočne duhovnosti učinio ga je nadaleko priznatim. Osnivač je Instituta Sadhana u Indiji i autor je najprodavanijih remek-dela Buđenje i Poziv na ljubav. Napisao je još 11 knjiga, koje su prevedene na 21 jezik i prodate u više od dva miliona primeraka širom sveta.

Knjiga Prestanite da se popravljate uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.