Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

„Britanika: Nova enciklopedija za decu“ uskoro u prodaji

16.
1.
2023.

Riznica znanja za sve generacije!

Britanika: Nova enciklopedija za decu je izvanredna zbirka znanja, u kojoj iza svake stranice stoji stručnjak iz svoje oblasti. Ukrcajte se na uzbudljivo putovanje koje vas vodi od nastanka svemira do sveta budućnosti!

Proučite raznovrsne teme – od dinosaura i istraživanja dubokog mora, preko škorpiona koji sijaju u mraku i genetike mumifikacije, pa sve do samuraja i visokih oblakodera. Otkrijte nerazrešene zagonetke nauke, inženjerstva, arheologije i istorije. Upoznajte neke od stručnih savetnika iza svakog poglavlja, koji će vam reći šta danas istražuju i zašto vole svoja zanimanja.

Sa više od hiljadu ilustracija, fotografija i mapa, ova knjiga će probuditi istraživački duh i znatiželju u svakom čitaocu.

Glavni urednik originalnog izdanja, čuveni istoričar Kristofer Lojd, okupio je više od 100 stručnjaka iz specifičnih oblasti u koje spadaju svemir, životinje, ratovi, mumije, neurologija i još mnoge druge. Tako je nastala ova neverovatna knjiga koja objedinjuje znanja o svetu koji nas okružuje, još od perioda pre njegovog postanka, pa sve do budućih dana.

Enciklopedija Britanika budi znatiželju i radost učenja još od 1768. godine. Ova knjiga nastavlja tu tradiciju. Povešće vas na čudesno putovanje kroz istoriju univerzuma. Imaćete priliku da zaronite u crnu rupu (i izađete iz nje nepovređeni!), kao i da obiđete srednjovekovni zamak. Dobićete i moć da pogledate u budućnost i saznaćete šta je to najvažnije za nas ovde na Zemlji. Svaki put kada okrenete stranicu, pronaći ćete nešto novo za istraživanje.

„Čudesna živopisna zbirka fantastičnih činjenica.“ – Džeklin Vilson

„Knjiga čuda i čudesna knjiga.“ – Entoni Horovic

Učenjaci, istraživači i drugi genijalni umovi koji su pomogli u stvaranju ove knjige svima nama pomažu da bolje razumemo svet. Njihovo vrsno poznavanje materije i istraživački duh uključuju i svest o onome što još ne znamo. Zato pronađite odeljke Poznate nepoznanice i otkrijte za kojim odgovorima tragamo.

Tokom više od 250 godina svog postojanja, Enciklopedija Britanika je posvećena proveravanju i širenju stečenog znanja, istraživanju, radu sa stručnjacima i podsticanju inovacija. Iz takve misije rodila se ideja o ovoj vanvremenskoj riznici znanja koja će objasniti različite fenomene čovečanstva, ali i pružiti najnovije informacije koje ne srećemo tako često u klasičnim enciklopedijama.

Britanika: Nova enciklopedija za decu namenjena je svim znatiželjnim umovima koji uživaju u proširivanju svojih horizonata znanja, te je idealan poklon za čitaoce svih generacija.

Uskoro dostupna na vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije!