Pretraži sajt

Priručnik za roditelje „Četrnaest razgovora do četrnaeste godine“ u prodaji

3.
11.
2022.

Razgovori koje morate obaviti sa svojom decom pre nego što postanu srednjoškolci

U knjizi Četrnaest razgovora do četrnaeste godine Mišel Ajkard fokusira se na važne životne teme, kao što su prijateljstvo i seksualnost, pa čak i impulsivnost, kreativnost, tehnologija, ali i na neočekivane razgovore o higijeni, novcu i mnogim drugim stvarima. Autorka predočava jednostavnu, nezaboravnu i testiranu formulu za najbolji pristup ovim suštinskim razgovorima, koje roditelji moraju da obave sa svojom decom pre nego što krenu u srednju školu.

Vaše pokušavanje da ubedite starijeg osnovca da vas sasluša ume da bude razdražujuće. Stoga se može javiti obostrani osećaj da je zapravo najbolje ne razgovarati. Ali da bi deca bila bezbedna i pripremljena za one situacije u kojima neće biti njihov anđeo čuvar – potrebno je voditi prave razgovore u pravo vreme.

Oslanjajući se na decenije sopstvenog iskustva u radu sa porodicama, autorka zaključuje da razgovor treba da počnete mirno, potom se povežete sa svojim detetom, ispitate ga kako biste prikupili podatke, ponovite ono što ste čuli i naposletku pružite povratne informacije. Pritom imajte u vidu to da će vam humor i saosećajnost pomoći da prevaziđete najčešće prepreke u razgovoru s tinejdžerima. Svaku temu za razgovor odlikuju kvalitet, veština ili razumevanje koje svi roditelji žele za svoju decu. Ako na vreme obavite ove razgovore, proaktivno ćete postaviti temelje za to da vam deca postanu dobri, zdravi, vredni, kreativni, saosećajni i uspešni ljudi.

Mišel Ajkard je spisateljica, predavač i vaspitačica koja pomaže roditeljima i nastavnicima da se kreću kroz komplikovani društveni svet rane adolescencije. Piše roditeljsku kolumnu za CNN i član je roditeljskog tima u emisiji Tudej. O njenom radu se pisalo u Vašington postu, Tribjunu, CNN-u, Tajmu i Piplu. Njeni programi za liderstvo implementirani su u mnogim školama. Ajkardova je redovan gostujući predavač u mnogim školama i događajima organizovanim za roditelje širom sveta.

Četrnaest razgovora do četrnaeste godine potražite na vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.