Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Domaći autori oduševili prisutne na Vulkanovom štandu

31.
10.
2022.

Na štandu Vulkan izdavaštva u okviru 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, posetioci su bili u prilici da se upoznaju i druže sa najčitanijim domaćim piscima. U Hali 1 strpljivo su čekali na potpisan primerak knjige i fotografisanje sa autorima.

U petak, 28. oktobra, druženje sa čitaocima otvorio je najznačajniji putopisac u srpskoj književnosti Dušan Miklja. Autor više romana, zbirki priča, putopisno-esejističke proze, drama i publicističkih dela potpisivao je svoju novu knjigu Gradovi kao sudbina, u kojoj je opisao godine koje je kao novinar i diplomata proveo u različitim gradovima širom sveta.

Posetioci su imali priliku da se druže i sa profesorkom književnosti Oliverom Jovanović. Autorka zbirke autobiografskih kratkih priča Mesec u retrovizoru (2016) i romana Vreme je ljudsko talas na kamenu (2018) potpisivala je svoju novu knjigu Uvek i samo tvoja, kojom podstiče čitaoce da još jednom preispitaju sopstveni odnos prema životu.

Druženje sa posetiocima Vulkanovog štanda upotpunila je mlada autorka Jovana Dišić, koja je potpisivala svoj prvi roman Vakuum. Ona nam u knjizi pomaže da zakoračimo dalje nakon što priznamo sebi da su sve naše odluke bile odraz nesigurnosti i nedostatka hrabrosti da se zaputimo tamo gde smo oduvek želeli da stignemo. Dišićeva je do sada objavljivala kratke priče, a danas ima privilegiju da stalno bude okružena knjigama, jer je zaposlena u biblioteci u kojoj uređuje i vodi književni program.

U subotu, 29. oktobra, svoj novi roman Rudnik potpisivao je Miodrag Majić, koga su obožavaoci i poštovaoci čekali dva sata u dugačkom redu, kako bi im omiljeni pisac ostavio posvetu i slikao se sa njima. Majić je u središte svog novog romana stavio junaka koji će vas od prve do poslednje stranice voditi kroz sopstvena sećanja. Njegova potreba za pričanjem je poslednji pokušaj da rekonstruiše prošlost ne bi li od njenih delova sastavio celovitu priču, i tako konačno došao do istine.