Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Vulkan izdavaštvo na Sajmu knjiga

20.
10.
2022.

Erupcija sajamskih hitova Vulkan izdavaštva

Vulkan izdavaštvo će na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstaviti najnovije hit naslove svetske i domaće književnosti, a kao i ranijih godina u oktobru, svojim posetiocima će omogućiti da se upoznaju i druže sa nekim od najpoznatijih domaćih autora.

Nakon romana Deca zla i Ostrvo pelikana, stigao nam je i Rudnik Miodraga Majića, jednog od naših najčitanijih pisaca, kao pravi ekskluzivitet ovogodišnjeg Sajma knjiga. U središtu Rudnika nalazi se junak koji će vas od prve do poslednje stranice voditi kroz sopstvena sećanja. Osnovni motiv jeste rudnik, o kome će se ispredati raznolike priče, i stvarne i nestvarne, ali on će ostati pod velom tajne sve dok glavni junak ne odluči da krene u potragu za njim. Saznanja do kojih bude došao promeniće njegov život iz korena i navešće ga na to da preispita sva dotadašnja uverenja o stvarnosti.

U novoj knjizi Olivere Jovanović Uvek i samo tvoja upoznaćemo se sa junakinjama čije životne priče na prvi pogled izgledaju tako da bi mogle biti priče svakoga od nas. Međutim, ubrzo ćemo se uveriti u to da snaga priče uvek proizilazi iz pera pisca. Beležeći pojedinosti iz života pomenutih junakinja, Olivera Jovanović oslikava njihove portrete i podstiče čitaoca da još jednom preispita sopstveni odnos prema životu.

Najznačajniji putopisac u srpskoj književnosti Dušan Miklja podario nam je knjigu Gradovi kao sudbina, u kojoj je opisao godine koje je proveo kao novinar i diplomata u različitim gradovima širom sveta. Tako je na njenim stranicama ocrtao mapu stvarnih geografskih odrednica, i pritom je svaku od njih toliko približio čitaocima da će imati utisak kako su i sami koračali ispod svih tih gradskih svodova.

Ljubitelji stranih izdanja u bogatoj ponudi moći će da odaberu različite žanrove svetski poznatih autora bestselera. Sanatorijum Sare Pirs, koji je odmah po objavljivanju dospeo na bestseler listu Njujork tajmsa i Sandej tajmsa, prodat u više od pola miliona primeraka i preveden na više od 30 jezika, sada će se u izdanju Vulkan izdavaštva pojaviti i na Sajmu knjiga. Impozantni i izolovani zbeg u Švajcarskim Alpima poslednje je mesto na svetu na kome Elin Vorner želi da bude. Međutim, uzela je odmor od svog detektivskog posla i kada je njen otuđeni brat Ajzak i njegova verenica Lor pozovu da proslave njihovu veridbu u hotelu, Elin zaista nema razloga da ne prihvati poziv. Stigavši usred preteće oluje, odmah joj je neprijatno – nešto je čini nervoznom u vezi s ovim hotelom. A kada se sledećeg jutra probude i otkriju da je Lor nestala, Elin mora da se prepusti instinktu da bi je pronašla. Oluja je zakrčila sve puteve koji vode do hotela, a što duže Lor nema, to su preostali gosti u sve većoj panici. Elin je pod pritiskom da pronađe Lor, a niko ne shvata da je još jedna žena nestala. Ona je jedina koja može da ih upozori na to u kolikoj su opasnosti.

Od Adrijana Makintija nakon Lanca stiže Zamka. Za Heder Bakster, putovanje u Australiju sa novopečenim suprugom Tomom i njegovo dvoje dece, Olivijom i Ovenom, predstavlja ostvarenje sna. Ali, kao i na svakom porodičnom odmoru, malo toga ide po planu: prevruće je, deci je dosadno, a obećanih koala nema ni na vidiku. Kada nakon slučajnog susreta sa meštanima dobiju poziv za izlet na Dač Ajland, to izgleda kao savršena prilika, međutim, ovo ostrvo privatno je s razlogom. Kada njihova poseta nakon kobne greške dovede do strašne nesreće, ono će za Baksterove postati zatvor u kojem iz svakog ćoška vreba smrtonosna zamka. Zamka koja će ih naterati da izaberu šta – a pre svega koga – da žrtvuju kako bi preživeli.

Ukoliko volite romantične komedije, čeka vas Jedna dobra stvar autorke bestselera Pazi šta želiš i Moj gospodin savršeni Aleksandre Poter. Topao, iskren i urnebesno duhovit, ovo je roman o prijateljstvu, pronalaženju sreće i neočekivanim preokretima sudbine. I o tome kako je potrebna samo jedna dobra stvar da nam ovaj svet opet izgleda kao dobro mesto za život.

Stigla nam je i bajkovita priča o ljubavi i drugoj šansi u višestruko nagrađivanom romanu jermenske književnice Narine Abgarjan Sa neba padoše tri jabuke. Sudbine nekoliko generacija povezuju ljubav i bol, osveta i praštanje, stvarno i čarobno. Puna raskošnih slika, ovo je priča o snazi prijateljstva.

Oni koji vole grčku mitologiju i priče sa moćnom porukom pročitaće u dahu Arijadnu, izuzetan debitantski roman autorke Dženifer Sejnt koji daje glas zaboravljenim ženama iz jednog od najpoznatijih grčkih mitova. Za najočekivaniju knjigu godine izabrali su je: Goodreads, Bustle, BuzzFeed, PopSugar; izbor je Amazonovih urednika u kategoriji Najbolja literatura i fikcija.

Čitajući knjigu Pristanak Vanese Springore, naučićete šta znači lakovernost i kako nas ona može koštati u životu i dovesti do razočaranja. Memoari o nemilosrdnoj psihičkoj manipulaciji, zastrašujućoj dvosmislenosti pristanka sa kojom se žrtva puna ljubavi suočava i pokušaju da se otrgne od starijeg muškarca, Pristanak je priča koja ohrabruje.

Za ljubitelje trilera stigao je novi roman proslavljenog autora tri nastavka bestseler serijala Milenijum Davida Lagerkranca – Obscuritas, priča koja nas vodi u najmračnije dubine ljudskog uma.

Autor Jonas Salcgeber podario nam je drevnu mudrost koja će vam pomoći da steknete otpornost, samopouzdanje i smirenost, zahvaljujući knjizi Mala knjiga stoicizma, u izdanju Vulkan izdavaštva.

Jedan od najuspešnijih savremenih italijanskih autora Donato Karizi doneo nam je izuzetan psihološki triler Kuća bez sećanja, koji se bavi najmračnijim dimenzijama ljudskog uma. Karizijevi romani objavljeni su u 30 zemalja.

Henrik Feksevs na humorističan način i kroz neočekivane primere nateraće nas da pomoću knjige Intelektom ispred svih izoštrimo sopstvene mentalne supermoći, da što više uživamo u životu i postignemo što veći uspeh, ma kakvom se definicijom uspeha rukovodili.

 

Ovo su samo neki od brojnih naslova koji vas očekuju na štandovima u Hali 1 i Hali 4 Beogradskog sajma, od 23. do 30. oktobra. Dođite da se družimo, čitamo i zajedno tradicionalno proslavimo praznik knjige!

 

Vulkančić na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Za najmlađe čitaoce Vulkančić je pripremio mnoštvo dečjih naslova, uz koje će se sa svojim roditeljima zasigurno zabaviti i provesti kvalitetno vreme.

Uživajte u klasicima svetske književnosti za decu kao što su Crni Lepotan, Mala princeza i Lesi se vraća kući. Istražite Stepenice znanja i otkrijte više o planetama i dinosaurima.

Upustite se u zanimljivu avanturu uz Supervežbanke sa brojnim zadacima i stranama za crtanje i bojenje, uz knjige koje su idealne za razvijanje sposobnosti rešavanja problema, usmeravanje pažnje, vežbanje memorije i unapređivanje motornih veština.

Za stariji uzrast Frank Šviger kreirao je uzbudljivu priču Ja, Odisej i ekipa iz Troje. Saznajte iz prve ruke kako je došlo do opsade Troje, ko se sukobio u Trojanskom ratu, da li je trojanski konj zaista postojao i kako je izgledao.

Mališani će se sigurno zabaviti u još jednoj pravoj avanturi. Čitajte o zabrinutom psu Đoletu i nestašnom papagaju Paji, koji ga jednog dana uvlači u nevolju, uz knjigu Smiri se, Đole!

Posetite nas na Sajmu knjiga od 23. do 30. oktobra u Hali 1 i Hali 4 i uverite se u odličan izbor knjiga za sve uzraste.

Vidimo se na Sajmu!

 

Erupcija sajamskih popusta

Pored brojnih hit naslova, Vulkan izdavaštvo je pripremilo i velike sajamske popuste i sjajne akcije! Na štandovima u Hali 1 i Hali 4 očekuje vas erupcija sajamskih popusta. Pojedini naslovi biće sniženi do 70%.

Za svaku knjigu koju kupite na našim štandovima odobravamo popust od 15%, a na tri kupljene knjige ostvarujete dodatnih 10% popusta! Svim članovima Kluba dobre knjige i knjižara Vulkan odobravamo još 10% popusta.

Ne propustite jedinstvenu priliku da u Hali 4 kupite i oštećene knjige, čije se cene kreću od 50 do 4000 dinara.

Čekamo vas na štandu Vulkan izdavaštva u halama 1 i 4!