Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

„Slušaj! Kako usavršiti komunikaciju“ Dejla Karnegija u prodaji

16.
8.
2022.

Ako svi govore, ko sluša?

Istina je da komunikacija stvara – ili uništava – odnose. Predrasude, predubeđenja, spoljašnje smetnje, negativni kritički razgovori koje vodimo sa sobom, kao i različiti stilovi komunikacije – sve su to prepreke koje stoje na putu dobrih međuljudskih odnosa. Zato je Trenažni centar Dejl Karnegi objavio knjigu Slušaj! Kako usavršiti komunikaciju.

Konflikti postoje u gotovo svakoj vezi. Od onih intimnih do poslovnih, prekidi u komunikaciji ostavljaju pustoš u odnosima. Međutim, postoji način da vam odnosi budu bolji. Zove se slušanje. Sposobnost da zaista slušate drugu osobu možda je najvažnija veština koja, ako je imate, može da vam promeni život. Nije reč o tome šta možemo da dobijemo slušanjem nekog drugog, već o tome da usvojimo uslužni način razmišljanja u svemu što radimo. Istinsko slušanje je prilika da služimo u najvišem obliku.

Iako je uspešno slušanje umetnost, ono je i veština. Baš kao što slikar ili vajar savlada zanat tako što uči, vežba i ponavlja, i vi možete naučiti da postanete uspešniji slušalac. Kada to postignete, otkriće vam se novi svet, koji možda ranije niste videli. Svet gde možete da razumete šta neko zaista pokušava da kaže, a ne samo koje reči prenosi. Gde možete da upravljate ljutnjom i neprijatnim emocijama tokom razgovora i izbegnete rasprave.

Slušaj! Kako usavršiti komunikaciju je dubinsko istraživanje umetnosti slušanja kao alata za izgradnju odnosa. Koji su faktori važni za efikasno slušanje? Kako utvrditi šta neko zaista pokušava da kaže? Slušajte! Probijte barijere i stvorite duboke, značajne odnose za kojima ste oduvek čeznuli.

„Nikada nisam radio ništa misleći na neuspeh.“ – Dejl Karnegi

Knjiga američkog pisca, predavača, magistra komunikacije Dejla Karnegija Slušaj! Kako usavršiti komunikaciju dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.