Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Leto je lepše uz Vulkan knjige!

28.
6.
2022.

Vulkanova preporuka za vrele letnje dane

Da li ste odabrali svoje favorite za čitanje tokom vrelih letnjih dana? Ukoliko niste, Vulkan izdavaštvo vam preporučuje neke od idealnih naslova za leto. Sve knjige možete pronaći i poručiti na sajtu vulkani.rs.

Knjiga Izlogujte svoj mozak Andeša Hansena je idealna za čitanje na plaži. Kada smo na odmoru, želimo da te dane provedemo u miru. Knjiga švedskog psihijatra naučiće vas na koji način možete u potpunosti da se posvetite sebi.

Bestseler Njujork tajmsa i Sandej tajmsa Sobarica autorke Nite Prouz je roman o prijateljstvu i porodici, identitetu i pronalaženju sopstvenog glasa. Ispunjen šarolikim likovima, ljupkim i odbojnim, zanimljivim i nezaboravnim, prvenac kanadske autorke će nas provesti kroz zamršenu misteriju i pokazati nam koliko je važno osećati se prihvaćenim.

Bestseler koji je oborio sve rekorde Klub ubistava četvrtkom Ričarda Ozmana je zanimljiv triler u kojem su glavni akteri penzioneri koji postaju deo istrage. Naime, dogodilo se ubistvo, a oni treba da reše slučaj. Autor Ričard Ozman ne prestaje da fascinira publiku, te je nakon svog debitantskog romana odlučio da svojim fanovima daruje nastavak priče o četiri neobična prijatelja – Čovek koji je umro dvaput. U novom Ozmanovom romanu, punom preokreta i neizvesnosti do samog kraja, suočićete se sa još jednim šokantnim ubistvom.

Budite spremni da istražite nejasne granice između istine i fikcije. Ono što počinje kao priča o kriminalističkim romanima izokreće se i pretvara u istinski triler. Izmišljeni zločini postaju nacrt za nasilje u stvarnom životu. Sa savršenim tempom i šokantnim obrtima koji za sobom ostavljaju nove žrtve, Osam savršenih ubistava Pitera Svonsona navešće vas da se zapitate koliko dobro možete nekoga da poznajete. Misterija koja vrvi od dvoličnosti, izdaje i osvete!

Bestseler Njujork tajmsa, Ju-Es-Ej tudeja, Pablišers viklija i Toronto stara Snovi od kane je priča o nezavisnosti, o ženama koje su se usudile da sanjaju, da posegnu za budućnošću izvan granica svoje percepcije. Autorka Alka Džoši u svom romanu predstavlja neodoljiv portret žene koja se bori da nađe svoje mesto u društvu rastrzanom između tradicionalnog i modernog.

Prostirući se kroz decenije i širom kontinenata, Pedeset imena za kišu je roman o ljubavi i gubitku, predrasudama i bolu, otkriva nam šta zaista znači biti slobodan. Roman Aše Lemi je blistavi ep o izdržljivoj mladoj ženi i njenoj potrazi za identitetom, emotivna priča o sukobu između generacija, sa iznenađujućim i brutalno iskrenim završetkom.

Dobitnica svetske nagrade za fantastiku Silvija Moreno-Garsija ispripovedala je priču punu sumnje, paranoje, mraka – i nadasve ukorenjenu u drevnoj kulturi Meksika. U svom romanu Meksička gotika povešće vas u klaustrofobičan svet ispunjen senkama i maglom. Kuća na osami. Harizmatični aristokrata. Odvažna devojka koja želi da razotkrije zamršene tajne, priča o ukletoj kući i razorenoj porodici, u kojoj se magija prepliće s urbanim legendama i folklorom.

U trileru Ostrvo tajni Žerom Lubri istražuje složenost ljudskog uma i način na koji se nosimo sa bolom. Autor pripoveda priču o devojci koja se vraća u kuću u kojoj je živela njena baka. Međutim, devojka ubrzo shvata da stanovnici toga grada kriju neku tajnu, ali i da se plaše nekoga – ili nečega. Ipak, zašto onda niko od njih ne napušta ostrvo? Šta se dogodilo sa decom iz letnjeg kampa koji je iznenada zatvoren 1949. godine? I ko je zapravo bila njena baka?

Nova misterija i neverovatan preokret očekuju vas na stranicama briljantnog psihološkog trilera Aleksa Majklidisa – Nevine. Od intrigantnog početka, u ovoj savremenoj grčkoj tragediji prepliću se mitologija, ubistvo i opsesija, sve do užasavajućeg završetka. Roman kojim je Majklidis potvrdio svoj talenat!

Roman Prvi dan proleća Gardijan je izabrao za knjigu godine u kategoriji trilera i krimi-romana. Vreme je da se suočimo sa istinom: da li ubica ikada može da dobije oproštaj i iskupljenje? Autorka Nensi Taker u svom debitantskom romanu o krivici, odgovornosti i iskupljenju oslikava portret neželjenog, zanemarenog i nevoljenog deteta, čiji je bes vapaj za pomoć u svetu odraslih.

Ljubiteljima strašnih priča preporučujemo kultni horor Pitera Benčlija iz 1974. godine – Ajkula. Priča o najvećem predatoru u moru i neustrašivoj grupi ljudi spremnoj da krene u lov na moćnu mašinu koja ubija svojim oštrim čeljustima začela je legendu koja odbija da umre. Knjiga je prodata u više od dvadeset miliona primeraka širom sveta.

Obezbedite na vreme knjigu za leto! Ove i mnoge druge naslove možete pronaći na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.