Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

„Sanjaj lepe snove“ u prodaji

28.
6.
2022.

Smirite svoj um kada vam san izmiče

Bez obzira na to da li se mučite da zaspite ili ste samo uznemireni svakodnevnim aktivnostima, u knjizi Sanjaj lepe snove pronaći ćete priče pomoću kojih ćete se na zdrav način opustiti. Koristeći decenijsko iskustvo u podučavanju meditacije i joge, Ketrin Nikolaj stvara svet u koji možete da uronite – svet bogat čulnim iskustvom koji vas podučava pažljivosti i samosaosećanju, i koji smiruje istrošene nerve i gradi navike za čvrst i bezbrižan san.

Preokupiranim umovima potrebno je mesto za odmor. Zastanite i uplovite u svet oslobođen rokova i granica. Shvatićete da ste ceo dan bespotrebno žurili jer su rokovi koje ste sami sebi postavili bili potpuno imaginarni.

Spavanje je moderna supersila. Priče su stara magija.

Obogaćena ilustracijama, receptima i meditacijama, knjiga otkriva male i slatke radosti, podsećajući nas na potrebu da uvek budemo snabdeveni sitnim zadovoljstvima koja dane čine lepšim: šoljicom espresa, dobrim čizmama kojima se može gaziti po baricama, melemom za usne od nane, kao i danima isplaniranim tako da poprave tmurno raspoloženje.

Ove smirujuće priče dešavaju se u izmišljenom gradu i prate godinu od januara do decembra. Prepričavajući svoje dane i evocirajući prijatnosti koje nudi svako godišnje doba – od proslavljanja prirode i uživanja u radosti do boravka kod kuće i biranja najboljeg paradajza pred kraj sezone na pijaci, naratori nežno uspavljuju čitaoca.

Ova riznica nudi ponešto za svakoga. Ona je kao meko gnezdo u koje ćete položiti svoj um, udobno utočište posle užurbanog dana. Udobne i prijatne, priče se u velikoj meri oslanjaju na čula; mnogo je ljupkih mirisa, mekih i udobnih stvari i ukusne hrane. U njima se ništa naročito ne dešava, a to i jeste njihov smisao.

Knjiga Sanjaj lepe snove, namenjena ljubiteljiima zbirki kratkih priča, i to prvenstveno onih koje su zasnovane na stvarnim životnim iskustvima, dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.