Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Novi triler Stefani Robel „Znamo šta si uradila“ uskoro u prodaji

22.
6.
2022.

Pogledaj pravo u mene i videćeš sebe.

Od autorke svetskog izdavačkog fenomena Oprosti mi, Rouz Gould stiže nam nova napeta priča o dve sestre koje se suočavaju s nedavnom traumom. Dok jedna pokušava da pronađe sebe, druga je uhvaćena u mrežu sopstvenih laži. Natali Kolins krije strašnu tajnu. Tajnu koja bi mogla da uništi njenu sestru Kit. Tajnu koju niko ne zna. Barem tako ona misli. Ali Vajzvud zna sve. Psihološki triler Znamo šta si uradila postavlja mnoga pitanja: treba li da bežimo od loših iskustava i svoju sudbinu stavimo u tuđe ruke, ili da se direktno suočimo sa našim najgorim strahovima?

Više od pola godine, Natali Kolins nije čula ni glasa o svojoj sestri. Poslednji put kada su razgovarale, Kit joj je rekla da veruje da ima nečeg sumnjivog u vezi sa smrću njihove majke. A onda je pronašla Vajzvud. Na privatnom ostrvu na obali Mejna, gosti Vajzvuda obavezuju se na boravak od šest meseci. Za to vreme, zabranjen im je kontakt sa spoljnim svetom – nema interneta, nema telefona, bez izuzetaka. Ali pravila su tu sa dobrim razlogom: da bi gosti ostali fokusirani na postizanje istinske neustrašivosti i spoznali usavršene verzije sebe. Pola godine kasnije, Natali dobija zlokoban imejl sa Vajzvudovog naloga, u kojem joj neko preti da će otkriti tajnu koju krije od Kit. Uspaničena, Natali kreće na sever da pronađe sestru i dovede je kući. Ali uskoro će saznati da ih Vajzvud neće pustiti bez borbe.

Da li će sestre uspeti da premoste jaz između sebe ili će ih zlokobne sile zauvek razdvojiti? Ko kopa po njihovoj prošlosti? Kako su otkrili tajnu koja bi mogla da uništi Kit?

Ambijent uljuljkava čitaoca u lažni osećaj sigurnosti na isti način na koji je zarobio stanovnike ostrva. Na prvi pogled, Vajzvud je idiličan: mesto za bekstvo od stresa i rutine svakodnevnog života, ali kako Natali zalazi dublje u ovu zajednicu, oseća opasnosti koje vrebaju iza svakog ugla. Njene sumnje prerastaju u strah. S druge strane, Kit je zahvaćena čarolijom Vajzvuda. Ona oseća olakšanje nakon što je podelila deo svoje krivice, besa i straha.

Stalna borba da se savlada strah čini okosnicu ovog složenog psihološkog trilera. Ispričan iz više perspektiva, drugi roman Stefani Robel ispituje kako nas trauma izobličuje i dokle smo spremni da idemo da bismo prevazišli strahove iz prošlosti, bez obzira na cenu.

Knjiga se našla u svim „must read“ izborima, a za najiščekivaniju knjigu 2022. proglasili su je Newsweek, E!, Bustle, Parade... Izbor je urednika na Amazonu u kategoriji najbolja misterija i triler.

„Ova knjiga je kao osvežavajući džin-tonik za ljubitelje trilera.“ – Mail Online

Mračan, hipnotišući i očaravajući roman o porodičnim vezama koje nas spajaju, ali i o onima koje nas razdvajaju. Potresna priča o ranjivosti i moći. Intrigantno, neočekivano i zastrašujuće, sve do zapanjujućeg završetka. Znamo šta si uradila uskoro na sajtu vulkani.rs!