Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Klasik svetske književnosti za decu „Polijana“ uskoro u prodaji

16.
6.
2022.

Bezvremenska priča sa snažnom porukom za sve generacije

Bestseler američke spisateljice Elenor H. Porter iz 1913. godine Polijana je roman o dobroti, poletnosti i plemenitosti. Zavredeo je kultni status Polijane kao vere u bolje sutra i postao jedan od najčitanijih klasika svetske književnosti za decu. Uronite u dirljivu priču sa snažnim moralnim porukama i upoznajte najoptimističniju književnu heroinu – radosnu i veselu Polijanu!

Kada Polijana ostane bez roditelja, brigu o njoj će, pomalo nevoljno, prihvatiti tetka Poli, četrdesetogodišnja bogata žena koja živi sama u velikoj beloj kući sa zelenim kapcima. Stroga i hladna, Poli postaje Polijanin staratelj, a sirotoj devojčici se čini da joj tu neće biti ništa bolje. Ipak, uprkos svim nedaćama koje su je zadesile, Polijana sa sobom uvek nosi iskreni osmeh na licu. Ona je siroče, ali je jednostavno srećna što uopšte ima tetku.

Devojčica nije ni svesna da je sve „zarazila“ svojom neobičnom igrom – da uvek posmatra svetlu stranu života. Njena saosećajnost, optimizam i vedrina duha pomažu joj da prebrodi veoma teške situacije i obasjavaju ne samo njen već i živote svih ljudi u njenoj okolini. Ali kada se dogodi užasna nesreća, može li igra spasti Polijanu?

Polijana je inspirativna i divna klasična priča za ljude svih uzrasta. Uči nas da gledamo na život na pozitivan način i da nikada ne odustajemo.

„Klasična priča o devojčici siročetu veselog srca čiji je pozitivan stav i u najtežim okolnostima lekcija za sve nas.“ – Sandej tajms

Roman Polijana, koji je doživeo i nekoliko filmskih adaptacija, uskoro će biti dostupan na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.