Pretraži sajt

Vulkančić nagradio šampione Fair Play lige

13.
6.
2022.

Održan Fair Play Mondial 2022 turnir u fudbalu za desetogodišnjakež

U nedelju, 12. juna, na stadionu FK Rakovica održan je Fair Play MONDIAL 2022, revijalni turnir u fudbalu za desetogodišnjake. Ova tradicionalna svečanost, inspirisana najvećim svetskim fudbalskim događajem godine, okupila je male zaljubljenike u ovaj sport, ljubitelje sportskog nadmetanja, ali iznad svega fer-pleja, kao i decu koja vole da čitaju i uživaju u druženju sa knjigama. Vulkančić je i ove godine bio ponosni sponzor događaja i obezbedio nagrade za najuspešnije učesnike.

Fair Play liga za decu uzrasta od 6 do 13 godina okupila je 360 timova iz 90 klubova u sedam takmičarskih generacija, što znači da je više od 5.000 mališana trčalo terenima FK Rakovica, FK 011 i SC Gladijator.

Cilj ove manifestacije je da se najmlađi, budući sportisti i deca koja vole da čitaju druže i zabavljaju, motivišu na igru i sport, ali pre svega da žive po pravilima fer-pleja. Usvajajući sportska pravila, najmlađi uče šta je drugarstvo i da je svako dete i svaki tim pobednik, bez obzira na rezultat.

Vulkančić, sponzor najmasovnije dečje fudbalske lige, nagradio je učesnike i na taj način još jednom pokazao da deca koja se bave sportom i uživaju u knjigama idu kroz život spremno, postavljaju ciljeve i pronalaze način da ih ostvare.