Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Bestseler „Pedeset imena za kišu“ Aše Lemi uskoro u prodaji

29.
4.
2022.

Kada tradicija zaseni ljubav...

Prostirući se kroz decenije i širom kontinenata, Pedeset imena za kišu, roman o ljubavi i gubitku, predrasudama i bolu, otkriva nam šta zaista znači biti slobodan. Vulkan izdavaštvo vam predstavlja blistavi ep o izdržljivoj mladoj ženi i njenoj potrazi za identitetom.

Ne preispituj. Ne bori se. Ne opiri se. Drži se van vidokruga osim ako te ne pozovu.“ Takav je prvi čas osmogodišnje Noriko Kamize. Neće pitati zašto ju je majka napustila. Neće se boriti protiv svog zatočeništva na tavanu. I neće se opirati svakodnevnim bolnim kupkama kojima joj posvetljuju kožu.

Kao dete udate japanske aristokratkinje i njenog ljubavnika, afroameričkog vojnika, Noriko Kamiza je autsajder od rođenja. Njeni baka i deda su je primili, samo da bi je sakrili, plašeći se mrlje na svom plemenitom pedigreu koji očajnički žele da održe u Japanu koji se menja.

Iako Norin dom izgleda kao kuća užasa, autorka se uzdržava od toga da je učini žrtvom. Nori prihvata svoj usamljenički život, uprkos tome što je inteligentna i radoznala. Zahvalna je za udobnost svoje sobe i brzo razume osnovna pravila u kući svoje bake. Trpeći nezamislivo zlostavljanje i zanemarivanje, ona uživa u pogledu sa tavanskog prozora na zelenu travu, breskve i ribnjak.

Međutim, kada slučajnost dovede njenog starijeg polubrata Akiru na imanje koje je njegovo nasleđe i sudbina, ona u njemu pronalazi neverovatnog saveznika. Nori će nazreti svet u kome možda ipak postoji mesto za nju.

„Udahnućete Pedeset imena za kišu u jednom danu. Nećete imati izbora.“– Njujork tajms

„Istorijski roman koji će u čitaocima izazvati bezbroj emocija, od besa i suza do sitnih trenutaka radosti.“ – Buklist

„Dirljiva priča, ponekad sumorna, ponekad puna nade.“ – Pablišers vikli

Ispunjen misterijom, muzikom i tugom, bestseler Njujork tajmsa, Ju-Es-Ej tudeja i Pablišers viklija Pedeset imena za kišu čita se u jednom dahu, ali se dugo pamti. Složena emotivna priča o sukobu između generacija, sa iznenađujućim i brutalno iskrenim završetkom, uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.