Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE NASLOVE
dana sati minuta sekundi

Debitantski roman Megan Nolan „Šta si od života želela“ u prodaji

28.
2.
2022.

Šta je alternativa zavisnosti od ljubavi? Ko sam ja bez toga?

Snaga romana Šta si od života želela proizilazi iz iskrenog tona, direktnog izraza i nepokolebljive posvećenosti prikazivanju onoga što znači biti zaista nesrećan. Ovo je iskren portret narcisoidne ličnosti našeg vremena, fascinacije, zaljubljenosti, ljubomore, usamljenosti i poroka, dominacije i poniženja. Priča o vezi koja možda nije ni postojala, jer su se srele zamišljene slike i projekcije umesto dvoje stvarnih ljudi.

Privlačnost ruši kočnice, meša se sa slabostima i strahovima, postaje sam smisao života. Rađa se veza koja je smena ekstaze i patnje, neobuzdane ljubomore i zadovoljstva, toliko intenzivnog i strastvenog da stvara zavisnost. A kada se iluzije rasprše, dve uloge – dželata i žrtve – smenjuju se sa jednakim talentom i strašću.

Priča je teška i duboko emotivna – ne zato što smo pozvani da saosećamo, već zato što nas tera da razmišljamo o sopstvenom bolu. Zapanjujuća je u svom preispitivanju načina na koji opsesija može da ometa sve ostalo, nemilosrdno ogoljava ego i razotkriva najdublje delove duše.

Ako nas vide u našoj manjkavoj, grotesknoj celini, da li bismo ikada mogli biti zaista voljeni? Da li bismo mogli da volimo sebe zbog toga? Šta dolazi nakon što prestanemo da stavljamo romantičnu ljubav na pijedestal i prepoznamo je kao, tako često, neku vrstu zablude koju mešamo sa svojim željama?

Roman Šta si od života želela sadrži biografske elemente mnogih od nas. Sa najintimnijim mislima naratora poistovetiće se oni ranjivi, izolovani i očajni, koji će učiniti sve da osete da su voljeni. Knjigu irske spisateljice Megan Nolan potražite na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.