Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE NASLOVE
dana sati minuta sekundi

„Stiven Hoking: Povest o prijateljstvu i fizici“ Leonarda Mlodinova uskoro u prodaji

24.
2.
2022.

Genije, prijatelj i nesalomivi duh

 

Kakav je Stiven Hoking zaista bio? Prizvavši u sećanje vreme od skoro dve decenije koje je proveo kao Hokingov saradnik i prijatelj, teorijski fizičar Leonard Mlodinov na jedinstven i duboko ličan način portretiše jednog od najuticajnijih fizičara našeg vremena. U knjizi Stiven Hoking: Povest o prijateljstvu i fizici upoznaćete Hokinga kao genija, kolegu i prijatelja.

Njega je bolest pogodila još u mladosti, ali iako je postepeno napredovala, njegov život nije se nimalo suzio. Upravo suprotno, neprekidno se širio. – Leonard Mlodinov

Kako se Hoking nosio sa svojom bolešću i kako je njegova invalidnost uticala na njegovo razmišljanje? Čime se odlikovao njegov pristup životu i radu? Šta ga je inspirisalo i kako su nastajale njegove ideje? Koja su njegova glavna naučna dostignuća i kako se uklapaju u ukupnu celinu fizike? Šta zapravo rade teorijski fizičari, kako to rade – i zbog čega?

„Najbolja naučna knjiga godine.“ – The Telegraph, The Guardian

Stiven Hoking: Povest o prijateljstvu i fizici, dirljiva priča koja nam nudi neprocenjive lekcije o životu, univerzumu i sposobnosti da se prevaziđu zastrašujuće prepreke, uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.