Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Vulkanovih TOP 5 najprodavanijih naslova u 2021. godini

29.
12.
2021.

 

 

U prethodne dve nedelje, kako i dolikuje sumiranju godine iza nas, predstavili smo vam Vulkanovih TOP 5 naslova iz svih oblasti. Za kraj, ostala je lista koju su kreirali isključivo čitaoci – lista TOP 5 najprodavanijih naslova Vulkan izdavaštva.

Predstavljamo vam romane o kojima se pričalo i koje ste s nestrpljenjem čekali.

 

Damin gambit autora Voltera Tevisa nezaobilazno je štivo pre svega za sve one koji vole sjajnu prozu.

 

Bestseler objavljen davne 1983. godine, po kojem je snimljena Netflix-ova mini-serija. Knjiga koju je nemoguće svrstati u uobičajene kategorije, priča o odrastanju, šahu, zavisnosti, elegantna proza prepuna napetosti: ako vam se dopala serija, dovoljno je reći da je knjiga mnogo, mnogo bolja! I ne, ne morate da se razumete u šah ili da ga volite da biste uživali.

 

„Čisto uživanje. Ovu knjigu čitam svakih nekoliko godina, i ne mogu da se načudim s kakvom je veštinom napisana.“ – Majkl Ondači

 

Klub ubistava četvrtkom Ričarda Ozmana nezaobilazno je štivo za sve ljubitelje tzv. cozy mystery romana u stilu Agate Kristi.

 

Negde među zelenim brežuljcima Kenta, u mirnom i luksuznom kompleksu za stare, četvoro neobičnih prijatelja sastaje se svakog četvrtka. Oni nisu obični penzioneri: mrske su im društvene igre i preziru da pričaju o bolestima koje ih muče. Uz čašu vina i kolačiće s votkom, Elizabet, Džojs, Ibrahim i Ron mnogo više vole da istražuju stara, nerešena ubistva i tako vežbaju male sive ćelije.

 

Jednog lepog sunčanog dana, na njihovom se pragu dešava pravo-pravcato ubistvo, a Klub ubistava četvrtkom se prvi put nalazi usred istrage stvarnog slučaja. Možda su zagazili u devetu deceniju, ali ove samo naizgled simpatično radoznale i naivne bakice i dekice i dalje imaju poneki trik u rukavu!

 

„Neverovatno pametno i duhovito! Skandalozno dobro!“ – Ijan Rankin

 

Roman Ja sam ponor čuvenog Donata Karizija pravi je izbor za čitaoce koji vole napete trilere koji se bave najmračnijim dimenzijama ljudskog uma.

 

Tačno je deset do pet ujutru. Još je mrak. Jezero se nazire na horizontu: dugačka grafitna linija, crna i srebrnasta. Čovek koji čisti sprema se da započne dan, koji će provesti tako što će skupljati smeće. Njemu to ne pada teško. Neko ipak mora da se prihvati tog nezahvalnog zadatka, to je nepromenjivi zakon života. Zna da upravo u onome što ljudi bacaju leže najskrivenije tajne. I zna da ih rastumači. I da ih upotrebi. Jer i sam krije jednu tajnu.

Ali ne zna da će se kroz samo koji sat njegov pažljivo uređeni život okrenuti naglavačke. Čovek koji čisti, nevidljiv, samo senka na marginama, biće u trenu uvučen u stvarnost jedne devojčice.

 

„Novi genijalni roman majstora trilera.“ – La Stampa

 

Knjiga U bekstvu bestseler autorke Nore Roberts donosi nam novu napetost i uzbuđenje prožeto romansom. Ova moćna priča podseća nas da ono najdragocenije možemo da pronađemo na mestima na kojima to najmanje očekujemo.

Jedan dan, pomislila je, jedan trenutak, jedna nedužna igra. Kako to da taj dan, taj trenutak i ta igra nikako da prođu?

 

„Ako tražite savršeno bekstvo u svet mašte, onda je ovo pisac za vas!“ – Guardian

 

Triler Tvrd orah autorke Sandre Braun odlikuju uzbudljivi obrti i nepredvidiv kraj.

Kolege, prijatelji, ljubavnice – svi znaju Dodža Henlija kao privatnog detektiva koji ne dozvoljava da mu se pravila ispreče na putu, kako u privatnom životu, tako i u poslu. Kada slama srca ili zaobilazi zakon, on to čini bez oklevanja ili izvinjenja.

 

„Uzbudljiva priča o opsesiji, ubistvu i krhkoj prirodi veza.“ – Fresh Fiction

 

U toku je velika novogodišnja akcija na sajtu vulkani.rs i neke od ovih naslova možete kupiti po sjajnim cenama. Izaberite svoj omiljeni naslov Vulkan izdavaštva na sajtu vulkani.rs i uživajte u praznicima!