Pretraži sajt

„Istina je na svim jezicima ista“ Salmana Ruždija uskoro u prodaji!

24.
11.
2021.

 

Novi roman Salmana Ruždija uskoro u prodaji 

 

Salman Ruždi, jedan od najoriginalnijih mislilaca današnjice, kroz svoju raskošnu prozu osvetljava istine o savremenom društvu i kulturi.

 

U svom novom delu objedinjuje pronicljive i inspirativne eseje, kritike i govore koji se fokusiraju na njegov odnos prema pisanoj reči, time učvršćujući svoju poziciju među najznačajnijim autorima našeg vremena.

Ujedinjujući radove napisane u periodu od 2003. do 2020. godine, knjiga Istina je na svim jezicima ista beleži Ruždijev intelektualni angažman u periodu značajnih kulturnih promena. Uvodeći čitaoca u širok spektar tema, on se udubljuje i u prirodu pripovedanja kao ljudske potrebe, a rezultat toga jeste višestruki omaž samoj književnosti. Ruždi ispituje šta za njega znače dela Šekspira, Servantesa, Beketa, Judore Velti, Tonija Morisona i mnogih drugih – bilo na književnom bilo na ličnom planu. On duboko zadire u prirodu istine, uživajući u treptavoj prilagodljivosti jezika i pitanjima koja mogu objediniti umetnost i život, te iznova tematizuje migracije, multikulturalizam i cenzuru.

Stranice ove knjige, obojene Ruždijevom prepoznatljivom duhovitošću i britkošću, predočavaju autorove prodorne analitičke poglede na evoluciju književnosti i kulture, zahvaljujući kojima nas vodi na uzbudljiv put svoje bujne i neustrašive mašte.

Knjiga Istina je na svim jezicima ista uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan. Do tada uživajte u prethodno objavljenim delima Salmana Ruždija, koja takođe možete da poručite putem sajta Vulkan izdavaštva.