Pretraži sajt

Vulkan izdavaštvo vam predstavlja novi roman Olivere Jovanović

17.
11.
2021.

Savremena priča koja osvetljava ključna egzistencijalna pitanja

Vulkan izdavaštvo vam predstavlja roman Pesma zovinog pruta spisateljice i profesorke književnosti Olivere Jovanović. Roman je namenjen zaljubljenicima u savremenu književnost koja predočava svakodnevicu običnih ljudi željnih promena.

Nakon dva objavljena romana – Vreme je ljudsko talas na kamenu i Putnik s lažnim pasošem – u čijem su središtu značajne istorijske teme, Olivera Jovanović je ovog puta odlučila da iznenadi čitaoce smeštajući priču u savremene vremenske i društvene okvire. Ipak, ona ponovo osvetljava ključna egzistencijalna pitanja i daje nam odgovore koji nas navode da preispitamo dosadašnja uverenja.

Veronika Čudanov je samosvesna i ostvarena žena. Njen život je skladan i u njemu se sve odvija onako kako je zamislila. Međutim, kada odluči da iskorači iz ustaljenih i dobro poznatih okvira svakodnevice, naći će se u avionu za Majami, ne sluteći da tim putovanjem započinje novo poglavlje u njenom životu. To poglavlje neće pisati sama i ono će joj doneti ne samo nova iskustva već i susret sa sobom i prošlošću, a takvi susreti uvek podrazumevaju rekonstrukciju određenih životnih segmenata.

Sva dela Olivere Jovanović objavljena u Vulkan izdavaštvu možete kupiti putem sajta vulkani.rs, kao i u svim knjižarama Vulkan.