Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

Dugoočekivani nastavak sage o Hanibalu Lekteru u prodaji

12.
11.
2021.

Otkrijte poreklo Hanibalovog zla 

 

Vulkan izdavaštvo je spremilo iznenađenje za sve poštovaoce Tomasa Harisa i njegove sage o Hanibalu Lekteru. Roman Hanibal, rađanje zla smešten je u prošlost, doba Hanibalovog detinjstva, i donosi priču o poreklu njegovog zla. Knjiga je objavljena 2006. godine i rasprodata u više od milion i po primeraka. Kao i svi prethodni nastavci, roman Hanibal, rađanje zla adaptiran je u filmsku priču 2007. godine, koja je na domaćem tržištu dostupna pod nazivom Uzdizanje Hanibala.          

Istočnim frontom lutaju strvinari u ljudskom obličju, divlje hijene rata. Mali dečak, s lancem oko vrata, stoji u snegu, pred tenkovima u naletu, dok tanad razbacuje sneg oko njega. Čini se da je potpuno sam, ali njega uvek prate demoni, jer on je Hanibal Lekter. Predeli njegovog uma neobičniji su od razorene i spaljene šume i atmosfere krvave izmaglice.

U sovjetskom sirotištu, Hanibala pronalazi ujak, poznati slikar, i odvodi ga u Francusku da živi s njim i njegovom suprugom, prelepom Murasaki. Ledi Murasaki pomaže Hanibalu da se izleči. Uz njenu pomoć, on cveta i postaje najmlađa osoba ikada primljena u medicinsku školu. Ali demoni se šunjaju odajama pamćenja ovog briljantnog siročeta, izjedaju ga fragmentima grozne prošlosti. Kad bi mogao da im se suprotstavi u svom srcu i umu, mogao bi da ih pronađe u obličju ljudi od krvi i mesa, da ih ulovi i obezbedi kakav-takav mir.

Hanibalove demone nije lako pobediti. Tokom njegovog mladog života, oni ga posećuju i muče. Kada odraste, on posećuje njih, a u magli traumatskog sećanja otkriva da poseduje darove kakve retko ko ima.

„Haris duboko zaranja u Lekterovu prošlost... Verovatno njegov najbolji roman.“ – Vašington post

Roman Hanibal, rađanje zla dostupan je putem sajta vulkani.rs, kao i u svim knjižarama Vulkan.