Pretraži sajt

Hit Vulkanovog sajma knjiga - „Sedam dinastija“

19.10.2021.

Vulkan izdavaštvo predstavlja knjigu za ljubitelje uzbudljivih priča o stvarnim istorijskim ličnostima u raskošnoj atmosferi italijanske renesanse.

Sedam dinastija Matea Strukula je Igra prestola u renesansnoj Italiji. Sedam porodica, sedam vladara, šest gradova: to je Italija u XV veku, rastrzana ratovima, intrigama i izdajama. Njome vladaju vladari žedni moći i krvavih sukoba. U Milanu, Filipo Marija, poslednji od Viskontija, nema sinove i zato pokušava da obezbedi vladavinu svoje loze preko vanbračne kćerke, čiju ruku daje Frančesku Sforci, harizmatičnom i ambicioznom ratniku. Istovremeno kuje zaveru protiv svog zakletog neprijatelja Venecije, ali Kondulmeri se ne plaše napada: uspevaju da postave Venecijanca na presto Svetog Petra, koji će postati papa pod imenom Evgenije IV. Međutim, milanski vojvoda naći će saveznike i u Rimu, jer je porodica Kolona neprijateljski raspoložena prema papi koji dolazi iz Venecije i rešena da ga protera iz grada. Samo uz pomoć porodice Mediči papa će izbeći sigurnu smrt, ali je ipak primoran na izgnanstvo u Firenci. I dok na jugu Italije rat između Anžujaca i Aragonaca postaje sve žešći, sudbina italijanskog poluostrva obavijena je neizvesnošću.

Saznajte koji će od sedam vladara biti jači od ostalih. Poručite knjigu putem sajta vulkani.rs ili posetite knjižare Vulkan.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara