Pretraži sajt

Dugoočekivani roman „Poslednji dvoboj“ autora Erika Džegera uskoro u prodaji!

23.09.2021.

Saznajte sve o događaju koji je stavio tačku na vekovima dugu tradiciju dvoboja u Francuskoj

Epski spektakl Poslednji dvoboj autora Erika Džegera uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan. Roman je namenjen ljubiteljima dokumentarističkog stila i uzbudljivih dela inspirisanih istorijskim događajima. Ova potresna ljudska priča, protkana elementima kriminalističkog žanra, ostaviće vas bez daha!

U jeku Stogodišnjeg rata između Francuske i Engleske, normanski vitez Žan de Karuž vraća se kući iz borbe, gde ga čeka još jedna smrtonosna pretnja. Njegova supruga Margerit optužila je štitonošu Žaka le Grija za silovanje. Sud odlučuje da se slučaj reši dvobojem, što Margerit stavlja u krajnje nezavidnu poziciju, jer ako njen suprug izgubi u dvoboju, biće osuđena na smrt zbog lažne optužbe.

Dok neprijateljske trupe pljačkaju zemlju, a pobuna i kuga ugrožavaju živote svih, De Karuž i Le Gri sastaju se u punom oklopu, na zazidanom polju u Parizu. Uslediće poslednji dvoboj koji je Parlament Pariza odobrio: žestoka borba kopljem, mačem i bodežom, vođena pred kraljem i masom ljudi, tokom koje su oba borca ranjena, ali samo jedan smrtno.

Zasnovan na opsežnom istraživanju sprovedenom u Normandiji i Parizu, Poslednji dvoboj oživljava živopisno, turbulentno doba i tri lika uhvaćena u trougao zločina, skandala i osvete. Istovremeno, ovo je dirljiva ljudska drama, napeta kriminalistička priča i istorijsko delo od velikog značaja.

Po knjizi je snimljen i istoimeni film, u režiji Ridlija Skota. Uloge tumače Met Dejmon, Ben Aflek i Džodi Komer. Film će se uskoro naći na bioskopskim platnima širom Srbije.

Uskoro na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan!

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara